Lenovo noutbuk təmiri

Moderator: halit al

Post Reply
MANLiKEMAN
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Lenovo Yoga 300-11ibr BM5488_FPC_V1.4 Klavye ve Touchpad çalışmıyor

Post by MANLiKEMAN »

Merhaba,
Lenovo Yoga 300-11ibr BM5488_FPC_V1.4 bilgisayar var. Bilgisayar yeniden başladıktan sonra Klavye ve Touchpad çalışıyor biraz kullandıktan sonra devre dışı kalıyor ve çalışmıyorlar. Yaptığım incelemede Gsensor soruna sebep veriyor. Laptop yatay çevrildiğinde Gsensor Klavye ve Touchpad'ı devre dışı bırakıyor. Ama bir sorun nedeniyle Gsensor kendiliğinden klavye ve touchpad'ı devre dışı bırakıyor. Gsensor ekran kısmında galiba; ekran flex'ini takmadan harici bir monitöre taktım. Klavye ve Touchpad sorunsuz çalışıyor. Şimdi bu Gsensor'u nasıl devre dışı bırakabiliriz. Veya klavye ve touchpad devre dışı bırakma özelliğini nasıl pasif yaparız. Gsensor'u iptal etsem de Aygıt yöneticisinden ünlem işareti ile gösterilmeye devam ediyor. Bu gsensoru ana kart üzerinden tamamen devre dışı bırakmak için ne yapabiliriz? Bir çaresi yoksa mecbur ekrandan iptal edeceğim veya giriş voltajını kesip ünlem işareti ile kullanırız? Şimdiden teşekkür ederim.

[External Link Removed for Guests]
.
11.jpg
22.jpg
Last edited by MANLiKEMAN on Mon Aug 05, 2024 1:57 pm, edited 1 time in total.
halit al
Has thanked: 321 times
Been thanked: 584 times

Re: Lenovo Yoga 300-11ibr BM5488_FPC_V1.4 Gsensor Klavye ve Touchpad'ı bozuyor

Post by halit al »

Şemayı inceleyince hem anakart üzerinde hemde lvds tarafinda gsensor gözükuyor ankartı reelde de kontrol etmek gerek. lvds kabloyu takmayinca gsensörde herhangi ünlem işareti çikiyor mu. Çıkmıyorsa eğer lvds soketine giden Gsensor_Power ve GsensorIO1_Power pinlerini havaya kaldırın. Ya da gsensöre giden kabloyuda sökebilirsin .Ama gsensörü iptal edersen ekran çevirdiğin zaman ekran konumu değişmeyecektir. Birde siz nasıl iptal etmeyi denediniz
bilgi hakedene verilir
MANLiKEMAN

Post by MANLiKEMAN »

Hocam iptal dediğim lvds kabloyu takmadan harici bir ekrana bağladım hdmi ile. Bu şekilde Gsensor (Dual Accelerometer) ünlem işareti şeklinde gözüktü. Ve Klavye ve Touchpad sorunsuz çalıştı. Normalde Bunun özelliği Laptop'u çevirince Klavye ve touchpad'ı yanlış tıklamalara karşı kapatıyor. Ama bir sorun nedeniyle Daha çevirmeden Biraz kullanınca Klavye ve touchpad devre dışı kalıyor. Şuan için bize Gsensor hayati bir özellik olarak gelmiyor Kavye touchpad'ın çalışması için Gsensoru feda etmeliyiz. Aslında Laptop'un solunda Otomatik döndürmeyi kapatan bir tuş var o da bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Klavye ve touchpad donunca o da çalışmıyor. Ama o kart flex kablo ile bağlı karta onu takmayınca da değişen bir şey olmadı. En iyisi Gsensor'u iptal etmek. Ama şemada baktığımda bir çok yerde işlevi var. Size danışayım dedim.
Teşekkürler.
halit al
Has thanked: 321 times
Been thanked: 584 times

Post by halit al »

Driverlari her ihtimale arşı güncellediniz heralde ondan eminseniz. Lcd ekran arkasindaki gsensor bordun kablosunu çikarin masraf olmasın diyorsanız. Ama en mantıklısi gsensör bordu değiştirmek ve denemek
bilgi hakedene verilir
MANLiKEMAN

Post by MANLiKEMAN »

Evet sürücü, işletim sistemi, Temiz Bios ve Ec yükleme hepsini yaptım. En iyisi Gsensoru kapatma.
mrtmrt
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Post by mrtmrt »

MANLiKEMAN wrote: Tue Jul 30, 2024 4:26 pm Evet sürücü, işletim sistemi, Temiz Bios ve Ec yükleme hepsini yaptım. En iyisi Gsensoru kapatma.
merhaba aynı sorunu yaşıyorum nasıl çözdünüz acaba
Vusal
Site Admin
Has thanked: 408 times
Been thanked: 2434 times

Post by Vusal »

mrtmrt wrote: Thu Jan 09, 2025 4:25 pm
MANLiKEMAN wrote: Tue Jul 30, 2024 4:26 pm Evet sürücü, işletim sistemi, Temiz Bios ve Ec yükleme hepsini yaptım. En iyisi Gsensoru kapatma.
Gsensoru kapatma
:geek: Senior computer technician & teacher
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
MANLiKEMAN

Post by MANLiKEMAN »

mrtmrt wrote: Thu Jan 09, 2025 4:25 pm
Merhaba, Sorunu çözemedim maalesef bildirim gelmediği için mesajını geç gördüm. io kaynaklı bir sorun ama bir türlü çözemedim. Gsensör iptal etsem de sorun devam etti.
bilinch
Has thanked: 5 times
Been thanked: 3 times

Re: Lenovo Yoga 300-11ibr BM5488_FPC_V1.4 Klavye ve Touchpad çalışmıyor

Post by bilinch »

İşlemciyi reball yapın.
[External Link Removed for Guests]
Post Reply

Return to “Lenovo”