- asliyucegsm
- Has thanked: 103 times
- Been thanked: 6 times
DKL50/CSL52 LA-F761P clean_me
s.a
benim anakart sorunu bilgisayar açın ca bir kaç saniye sonra donuyor buraya ekledigim bios kendi bios degil ama bunla açıyor her şey normal biraz geç geliyor bunu clean_me yapabilirmiyiz
[External Link Removed for Guests]
15-BS120NT
DKL50/CSL52 LA-F761P
tşk
benim anakart sorunu bilgisayar açın ca bir kaç saniye sonra donuyor buraya ekledigim bios kendi bios degil ama bunla açıyor her şey normal biraz geç geliyor bunu clean_me yapabilirmiyiz
[External Link Removed for Guests]
15-BS120NT
DKL50/CSL52 LA-F761P
tşk
asliyuce elektronik
cars dijital elektronik
cars dijital elektronik
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 416 times
- Been thanked: 2460 times
Re: DKL50/CSL52 LA-F761P clean_me
Resmi sitedeki edit edilmis BIOS
DMI bilgiler eklendi senin ekledigin BIOS icinden
Icinde Win serial No var (6KPRB-CN74H-37KHF-FRHB7-2R39)
LA-F761P MAIN+EC | With DMI | BID-08445
DMI bilgiler eklendi senin ekledigin BIOS icinden
Icinde Win serial No var (6KPRB-CN74H-37KHF-FRHB7-2R39)
LA-F761P MAIN+EC | With DMI | BID-08445

"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
-
selamlar, LA-F761P model anakarta sahip Hp 15-bs154nt cihazım var , arkadas ile aynı sorun var açıldıktan sonra yaklaşık 4-5 dk sonra kilitleniyor. Sorun bıos ile çözülüyor mu?. bıos yollasam clean me yapabilirmisiniz ?
- Vusal
- Site Admin
kilitlenme BIOS ile ilgili degil. cunki boot-dan sonra geri kalan islemler CPU ve chipset uzerine duser

Vusal usta selamunaleykum, hp la-f761p anakarta sahip HP 15-BS150NT laptop arızam var çözümleyemedim daha doğrusu sorunu anlayamadım. "atsbilisim" kullanıcı adlı arkadasımla aynı sorun sanırım. Windows 10 ve windows 11 kurulumu ile denedim sürücü yüklü veya yüklenmeden denedim cihaz açılınca tam 5 dk sonra kitlenip kalıyor resetlemeden düzelmiyor ve sonrasında açılınca tekrar zamanı hesaplıyorum yine 5 dk sonra kitleniyor. bios açıkken bırakıyorum kitlenmiyor, güvenli modda kitlenmiyor, ağ destegi ile güvenli modda çalıştırıyorum kitlenmiyor video vs izliyorum ısı sorunu yok. clean me yaptım cihaz seri no iid falan orjinal açılmasında sorun yok windows normal baslatınca tam 5 dk sonra kitlenip kalıyor. Araştırmaya devam ediyorum Ram-hdd-adaptor aklıma ne geldiyse değiştirdim kurulum sıfırdan yaptım çözüm yok şimdi bios versiyonunu düşüreceğim bilgi veya başına gelen varsa yazsın lütfen teşekkürler.
bana böyle bir cihaz gelmişti.. ekran kartı arızalı çıkmıştı.. uma ile çözmüştüm ustam.. ama sizin cihazda ekran kartı yok sanırım.. işlemci sorunu olabilir.. işlemcinin beslemesi sorunlu olabilir. linux ile çalıştırarak sorunun windows ile ilgili olup olmadığını da denemenizi öneririm.mkuzgun wrote: ↑Fri Apr 11, 2025 10:31 pm Vusal usta selamunaleykum, hp la-f761p anakarta sahip HP 15-BS150NT laptop arızam var çözümleyemedim daha doğrusu sorunu anlayamadım. "atsbilisim" kullanıcı adlı arkadasımla aynı sorun sanırım. Windows 10 ve windows 11 kurulumu ile denedim sürücü yüklü veya yüklenmeden denedim cihaz açılınca tam 5 dk sonra kitlenip kalıyor resetlemeden düzelmiyor ve sonrasında açılınca tekrar zamanı hesaplıyorum yine 5 dk sonra kitleniyor. bios açıkken bırakıyorum kitlenmiyor, güvenli modda kitlenmiyor, ağ destegi ile güvenli modda çalıştırıyorum kitlenmiyor video vs izliyorum ısı sorunu yok. clean me yaptım cihaz seri no iid falan orjinal açılmasında sorun yok windows normal baslatınca tam 5 dk sonra kitlenip kalıyor. Araştırmaya devam ediyorum Ram-hdd-adaptor aklıma ne geldiyse değiştirdim kurulum sıfırdan yaptım çözüm yok şimdi bios versiyonunu düşüreceğim bilgi veya başına gelen varsa yazsın lütfen teşekkürler.
- Vusal
- Site Admin
kilitlenme BIOS ile ilgili degil. cunki boot-dan sonra geri kalan islemler CPU ve chipset uzerine dusermkuzgun wrote: ↑Fri Apr 11, 2025 10:31 pm Vusal usta selamunaleykum, hp la-f761p anakarta sahip HP 15-BS150NT laptop arızam var çözümleyemedim daha doğrusu sorunu anlayamadım. "atsbilisim" kullanıcı adlı arkadasımla aynı sorun sanırım. Windows 10 ve windows 11 kurulumu ile denedim sürücü yüklü veya yüklenmeden denedim cihaz açılınca tam 5 dk sonra kitlenip kalıyor resetlemeden düzelmiyor ve sonrasında açılınca tekrar zamanı hesaplıyorum yine 5 dk sonra kitleniyor. bios açıkken bırakıyorum kitlenmiyor, güvenli modda kitlenmiyor, ağ destegi ile güvenli modda çalıştırıyorum kitlenmiyor video vs izliyorum ısı sorunu yok. clean me yaptım cihaz seri no iid falan orjinal açılmasında sorun yok windows normal baslatınca tam 5 dk sonra kitlenip kalıyor. Araştırmaya devam ediyorum Ram-hdd-adaptor aklıma ne geldiyse değiştirdim kurulum sıfırdan yaptım çözüm yok şimdi bios versiyonunu düşüreceğim bilgi veya başına gelen varsa yazsın lütfen teşekkürler.

Bugün bir laptop daha geldi. Birebir aynı sorun. Acer Aspire VN7-791 tam tamına 5 dk sonra kitleniyor. Aynı sorun Windows bir güncelleme ile mi bazı makinalar bu sorunu yaşıyor anlamadım. USB den çalışan işletim sistemi ile denedim sorun yok fakat "namaldish" kardeşimizin dediğini deneyeceğim Linux kurulumu ile bakalım sorun nerede olacak? CPU dan olabilir mi bilemiyorum klonometre tutuyorum her seferinde tam 5 dk da bir kitlenmesi ilginç 3 veya 6 değil CPU arızası bu kadar tutarlı olmaz diye düşünüyorum. Bir programla zorlasam da boşta bıraksam da tam 5 dk sonra kitleniyor. Teşekkürler ilginiz için sonucu tesbit edersem yazacağım buraya.
çözebildiniz mi acabamkuzgun wrote: ↑Sat Apr 12, 2025 12:21 pm Bugün bir laptop daha geldi. Birebir aynı sorun. Acer Aspire VN7-791 tam tamına 5 dk sonra kitleniyor. Aynı sorun Windows bir güncelleme ile mi bazı makinalar bu sorunu yaşıyor anlamadım. USB den çalışan işletim sistemi ile denedim sorun yok fakat "namaldish" kardeşimizin dediğini deneyeceğim Linux kurulumu ile bakalım sorun nerede olacak? CPU dan olabilir mi bilemiyorum klonometre tutuyorum her seferinde tam 5 dk da bir kitlenmesi ilginç 3 veya 6 değil CPU arızası bu kadar tutarlı olmaz diye düşünüyorum. Bir programla zorlasam da boşta bıraksam da tam 5 dk sonra kitleniyor. Teşekkürler ilginiz için sonucu tesbit edersem yazacağım buraya.
Evet sorun windows un Nisan ayı (KB5055523) güncellemesinden kaynaklıymış. Sıfırdan kurup tek tek güncellemeleri eklerken nisan güncellemesini yüklediğimde tekrar kapanma başladı. Yalnız güncellemeyi kaldırınca da kapanmaya devam ediyor. Tekrar formatlayıp Nisan güncellenesini yaptırmadım bu şekilde sorunu çözdüm. Sanırım microsoft bununla ilgili bir düzeltme güncellemesi yayınlar mayıs güncellemesi çıksın tekrar denerim.