Lenovo noutbuk təmiri

Moderator: halit al

Post Reply
mertpc26
Has thanked: 6 times
Been thanked: 21 times

Lenovo Ideapad Gaming 3- Model 82k2 Code 43

Post by mertpc26 »

Selamun aleyküm. ryzen 5 5600H İşlemci, RTX3060 Ekran kartlı cihaz var. Ekran kartı kod 43 hatası veriyor. sitedeki hepimizin kullandığı mats -tserver programı ile vram testi yapmaya çalıştım. Programı uefı bootta yazdırmak gibi bir seçeneğimiz var mıdır? cihazda legacy boot şansım yok, uefı olarak bootladığım zaman [External Link Removed for Guests] bu hatayı alıyorum.
455.107._3060 seçtikten sonra ./mods gputest.js -no_gold -test 275 kodu ile bu hatayı alıyorum sonrasında ./mats -e xx yapsam bile test başlamıyor.
usb den 455. versiyonu hem uefi hemde legacyde bootlayıp deneyince de [External Link Removed for Guests] bu hatayı aldım.
[External Link Removed for Guests] usb den bootladığım iso bu dur. bu konuda destek olabilecek olan varsa sevinirim.cihaza daha farklı bir işlem yapmadım. sıvı teması kontolü yaptım herhangi bir sıvı teması yok. bios versiyon güncel. Vramler mikron marka olmasından kaynaklı vram arızası olabileceğini düşündüm. yada direkt chip. malum lenovo cihazların epoksi olayı da var. hayırlı işler.
Vusal
Site Admin
Has thanked: 401 times
Been thanked: 2400 times

Re: Lenovo Ideapad Gaming 3- Model 82k2 Code 43

Post by Vusal »

salam
NVIDIA AMD (Tserver MATS) VRAM Repair Software | Full Pack 60GB torrent | 2023
bu version zaten hem Legasy hem de UEFI destegi var
kurulumda zaten linkde var.
kodlarla ilgili dokumanda var. ekstra olarak kodlarla ilgili yotube ve vlabsu forumdan da genis bilgi alabilirsiniz
kendi kanalimda da laptop icin mats/mods kullanimi ile ilgili videolar mevcut
:geek: Senior computer technician & teacher
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
mertpc26
Has thanked: 6 times
Been thanked: 21 times

Post by mertpc26 »

evet vusal ustam . uefi seçeneğinde ilk ls den sonra 3060 seçince olmuyor. 455.127 seçmek gerekiyormuş. bu seçilde çalıştı ve raporu aldum. direkt 3060 seçince raporu vermiyor
Vusal
Site Admin
Has thanked: 401 times
Been thanked: 2400 times

Post by Vusal »

bazi laptop modellerine gore listedeki calismaya bilir. bu normal durum. diger yontemleri tabi ki de kullanmak gerek. yani versiona gore ilerlemek.
:geek: Senior computer technician & teacher
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
Post Reply

Return to “Lenovo”