ASUS masaüstü anakart təmiri

Moderator: halit al

Post Reply
MMservis
Posts: 24
Joined: Mon Jan 30, 2023 1:20 pm
Been thanked: 2 times

Asus ROG Strix Z270-I Gaming Ram slot sorunu

Post by MMservis »

Asus ROG Strix Z270-I Gaming anakartta led vga da aklıyor ileri gitmiyordu. Bios cap uzantılı dosyayı uefitool ile çözerek yeni bios attım. Fakat bu sefer ram slotunda kaldı.
akdenizmustaf
Posts: 53
Joined: Tue Aug 16, 2022 1:15 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 34 times

Re: Asus ROG Strix Z270-I Gaming Ram slot sorunu

Post by akdenizmustaf »

hxd editör ile açıp 800bytelık alanı silmen yeterli sonra bin olarak kayıt edebilirsin.
Senin için hazırladım bunu bir dene
[External Link Removed for Guests]
MMservis
Posts: 24
Joined: Mon Jan 30, 2023 1:20 pm
Been thanked: 2 times

Re: Asus ROG Strix Z270-I Gaming Ram slot sorunu

Post by MMservis »

akdenizmustaf wrote: Tue Aug 22, 2023 3:08 pm hxd editör ile açıp 800bytelık alanı silmen yeterli sonra bin olarak kayıt edebilirsin.
Senin için hazırladım bunu bir dene
[External Link Removed for Guests]
Hocam çalıştı çok teşekkür ederim. Peki bu 800 bytelik bölüm nasıl siliniyor?
akdenizmustaf
Posts: 53
Joined: Tue Aug 16, 2022 1:15 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 34 times

Re: Asus ROG Strix Z270-I Gaming Ram slot sorunu

Post by akdenizmustaf »

hxd editörü aç içine cap uzantılı dosyayı aç Ctrl + E ye bas resimdeki gibi length kısmına 800 yaz enterla seçili alanı sil ve bin olarak farklı kaydet.
[External Link Removed for Guests]
MMservis
Posts: 24
Joined: Mon Jan 30, 2023 1:20 pm
Been thanked: 2 times

Re: Asus ROG Strix Z270-I Gaming Ram slot sorunu

Post by MMservis »

şimdi şöyle bir sorunum var.

1 slot ramı görüyor. 2 slot görmüyor.

fakat 2 slota taktığımdada cihaz yine ram debugunda kalıyor.
User avatar
Vusal
Site Admin
Posts: 3383
Joined: Mon Jul 25, 2022 2:41 pm
Location: Azərbaycan, Şəki
Has thanked: 351 times
Been thanked: 2083 times
Contact:

Re: Asus ROG Strix Z270-I Gaming Ram slot sorunu

Post by Vusal »

Calismayan RAM slotun
SPD, Clk, Dat, VTT0.7V, RST pinlerini olcun
Ve RAM tester ile CPU arasindakindaki Data pinlerinde kopma varmi onu kontrol edin
Genelde data kopmasi sonucu bu sorun olur. Cunki, RAM slot tek basina bir ozelligi yok
:geek: Senior computer technician & teacher
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
Post Reply

Return to “ASUS”