Öncelikle cihazın maliyeti 400 dolar gibi, ilk aşamada yazılımla analiz şarj deşar gibi tüm işlemler yapılıyor.
Resetleme modülü için ayrıca süreli lisans ücreti ödüyorsunuz. yıllık 270usd gibi. Reset modülü olmadığı taktirde sadece bataryaları analiz edebilirsiniz. şarj edebilirsiniz, hücrelerin durumunu raporlayabilirsiniz.
Gelelim en değerli kısım reset kısmına:
Birçok marka ve modelle iletişim kuruyor apple dahil. kilitlenmiş şarj olmayan sağlıklı hücreli bir pili örneğin resetliyorsunuz ve çalışmaya başlıyor. kalibrasyon yapabiliyorsunuz..
Önceki model 18650 hücreli pilleri değiştirip bataryanızı sıfırlayıp cycle 1 yapıp yeni bir pil de elde edebiliyorsunuz.
Cihaz yapılan yatırıma ne getirir bilmiyorum 18650 ler pek kalmadı piyasada. sağlıklı aspilsan alsanız tanesi 100 tl, reset işlemi falan derken muadil pil fayatına gelir..
İş hacmine göre satınalma düşünülebilir.
Ben cihazı ve yazılımını genel olarak başarılı buldum..
Salam. bu konu ile alakali bir modul buldum CP2112. Bu modul ile Resetleme islemi mumkun. Ama yeni nesillerde bu cihazlar ne kadar is gorur bilemem. Cunki, yeni nesillerde 18650 batarya yok artik. Fiyatlari cok yuksek. bu gibi urunler genelde sadece batarya tamiri ile ilgilenen kisiler icin uygundur.
Senior computer technician & teacher "Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
evet yeni nesillerde reset işlemi yapabiliyorum özellikle Dell ve Hp pillerini resetleyebildim. Hücre değiştirmek mümkün değil şu an için. cihazla iç dirençlerini takip ediyorum pilin sağlığına bakıp iyiyse resetliyorum ve kontaklar voltaj verir hale geçiyor.
bir HP batarya da deneme imkanım oldu , bataryanın eeprom una erişebiliyor , okuyabiliyor , ama resetleme konusunda emin değilim , bu arkadaş F2 ile yapılabileceğini söylüyor ,
pil şarj deşarj ve eprom yazma konusunda bir arge çalışmam devam ettiği için küçükte olsa bir bilgi paylaşımı yapayım bir kaç notebook pili çalışma şekli var ama yazılımsal kısmı çoğu aynı i2c haberleşmesi ile içindeki e2 dosyasına ulaşabiliyorsunuz. yukarıdaki arkadaşın kullandığı modül i2c modülü bunlardan bir tanesi.
pillerin bir başlangıç adresi var micro işlemci ile veya bir yazılım proğramı (dji battery gibi) o adrese ulaşabiliyorsunuz. o adrestte bir ek adresle bilgileri talep edebiliyorsunuz o talepte bulunur bulunmaz pil o adresteki pil bilgileri dışarı veriyor sizde bu bilgileri değerlendirebiliyorsunuz. appleda da aynı, 18850 pillerde de aynı. ince piller ve profosyonel drone pillerinde de aynı haberleşme protokolünü kullanıyorlar.
2.konu bu adresleme haritasını pil firmaları internette bunu paylaşıyor. degerleri değiştireceğiniz kısımlarda örneğin cycle yani döngü kısmı direk adresleme ile ulaşamıyorsunuz. okumayı yapabiliyorsunuz ama değer değiştirmek isterseniz yazılımla koymuş oldukları kilidi açıp değer değiştirip kilit yapmanız gerekiyor. kilidi açıp içindeki e2 okuyup yazabiliyorsunuz.
Bir kaç değişik pil dediğim aslında yazılım kısmı aynı sadece bir bacağa şase (gnd) vermezseniz içindeki pil bilgisini dışarıya vermez. Biz pili notebooka bağladığımız zaman gnd istenilen yere ulaştığı için notebook üzerinde sorun yok. dışarıdan işlem yapmak istediğimiz zaman gnd ucunu bağlamamız gerekebiliyor. (her pilde değil)
Bilmiyorum birazcık da olsa fikir verebildim mi?