selam ustalarım
Bu anakartta 3v 5v cıkıyor. Start butonuna basınca ışık 1 kere yanıp sönüyor. 3v kayboluyor. 5v duruyor.
3v hattına 3v verince 0.15 amper çekiyor.
bios ve io yazayım dedim. Bios yazdım. İo yazmayı başaramadım.veryatov adaptörü tak diyince
connect the adapter and continue!
BUSY error ID read!
mesajı cıkıyor. Normalde yanmayan, Powerled ışığı sürekli yanıp sönüyor.
fikirlerinizi bekliyorum tşk ederim
Moderator: halit al
Re: Lenovo g50-70 NM-A271 arıza
3volt hattina bağlı convert voltajlarını kontrol edin start tusuna basınca power ışığın hemen yanip sönmesi ve 3volt hattının kapanması startan sonra çıkan 3volt hattına bağlı bir voltajda kısa devre olduğu izlenimini veriyor. 3volt hattindan voltaj verdiğinde akımın belli bir seviyede yükselmesi normal bobin omajinda bir sorun yoksa oraya takılma.
bilgi hakedene verilir
3 v entegresinde problem olacağını düşünerek değiştim ama hiç birşey değişmedi
Benim dediğim yerleri kontrol ettiniz mi ? Eğer oralarda sorun varsa 3volt entegresini değiştirmeniz birşey ifade etmez çünkü o durumda sorun 3volt entegresinden değil voltajin gittiği yerdedir
bilgi hakedene verilir
Şemanin 37 sayfasinda +3VALW voltajinin +3VALW_LAN voltajina dönüstüğü yer var orda jumper kullanılmışsa zaten 3walv bobin omajını ölçmeniz yeterli ama mosfet kullanılmışsa ordaki
3VALW_LAN voltajının omajını ölçün.
46. Sayfada dc to dc interface bölmesi var oradaki q24 bağlı +3vs voltajını ve q23 bağlı +5vs voltajının omajını ve o sayfadaki +3VALW_PCH voltajının omajını kontrol edin
3VALW_LAN voltajının omajını ölçün.
46. Sayfada dc to dc interface bölmesi var oradaki q24 bağlı +3vs voltajını ve q23 bağlı +5vs voltajının omajını ve o sayfadaki +3VALW_PCH voltajının omajını kontrol edin
bilgi hakedene verilir
omajlar iyi durumda kısa devre gözükmüyor. starta basınca 3wolt en1 sinyali kayboluyormu.? sio programlarken kullandığınız pinleri buraya yazarsanız onları kontrol edelim.
bilgi hakedene verilir