Re: NBLA1 Laptop Battery Analyzer and Repair Tool - Batarya resetleme ve Hücre değiştirme programlama
Baterry Repair Tool satan romanya lı arkadaş yıllık 229$ lisans istiyor , cihazın kendisi 400$ . pahalı ,
teorik olarak, mesela Notebook Windows batarya bilgilerine ulaşabiliyor , Portable bir uygulama ile bu pil sıfırlama işlemi yapılabileceğini düşünüyorum , sırf bunun için Paython öğrenebilirim ,
teorik olarak, mesela Notebook Windows batarya bilgilerine ulaşabiliyor , Portable bir uygulama ile bu pil sıfırlama işlemi yapılabileceğini düşünüyorum , sırf bunun için Paython öğrenebilirim ,
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 374 times
- Been thanked: 2280 times
Re: NBLA1 Laptop Battery Analyzer and Repair Tool - Batarya resetleme ve Hücre değiştirme programlama
bazi modeller icin fiyat uygun olura satin almak olur. ama bazi softlarin fiyatlari cok sacma sekilde pahali. cunki bazi islemler var ki, batt reset yerine hazir bataryani satmak daha zaman acisindan kolay.fatihhan232 wrote: ↑Wed Nov 06, 2024 1:24 am pil şarj deşarj ve eprom yazma konusunda bir arge çalışmam devam ettiği için küçükte olsa bir bilgi paylaşımı yapayım bir kaç notebook pili çalışma şekli var ama yazılımsal kısmı çoğu aynı i2c haberleşmesi ile içindeki e2 dosyasına ulaşabiliyorsunuz. yukarıdaki arkadaşın kullandığı modül i2c modülü bunlardan bir tanesi.
pillerin bir başlangıç adresi var micro işlemci ile veya bir yazılım proğramı (dji battery gibi) o adrese ulaşabiliyorsunuz. o adrestte bir ek adresle bilgileri talep edebiliyorsunuz o talepte bulunur bulunmaz pil o adresteki pil bilgileri dışarı veriyor sizde bu bilgileri değerlendirebiliyorsunuz. appleda da aynı, 18850 pillerde de aynı. ince piller ve profosyonel drone pillerinde de aynı haberleşme protokolünü kullanıyorlar.
2.konu bu adresleme haritasını pil firmaları internette bunu paylaşıyor. degerleri değiştireceğiniz kısımlarda örneğin cycle yani döngü kısmı direk adresleme ile ulaşamıyorsunuz. okumayı yapabiliyorsunuz ama değer değiştirmek isterseniz yazılımla koymuş oldukları kilidi açıp değer değiştirip kilit yapmanız gerekiyor. kilidi açıp içindeki e2 okuyup yazabiliyorsunuz.
Bir kaç değişik pil dediğim aslında yazılım kısmı aynı sadece bir bacağa şase (gnd) vermezseniz içindeki pil bilgisini dışarıya vermez. Biz pili notebooka bağladığımız zaman gnd istenilen yere ulaştığı için notebook üzerinde sorun yok. dışarıdan işlem yapmak istediğimiz zaman gnd ucunu bağlamamız gerekebiliyor. (her pilde değil)
Bilmiyorum birazcık da olsa fikir verebildim mi?
Senior computer technician & teacher
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
- hexadecimal
- Has thanked: 68 times
- Been thanked: 25 times
Standard modeller bilgisayarlar için uygun değil bu işi yapmak. bendeki cihazla maliyetli.. Aplle macbook pro için örnek vereyim bilgisayar hiç kullanılmamış ve yeni alınmış, uzun süre depoda kalınca batarya kilitlenmiş. bu kilidi açmak için aldığım ücret tatmin edici oluyor fakat diğer türlü 18650 barındıran bataryayı yapmak zaten maliyetli ve fiyatı her zaman kurtarmaz.
- Vusal
- Site Admin
kendi laptopu icin aslinda iyidir. ama pahali cihazla degilm misal cp2112 gibi cihazla.
bende misal eski model vardi. yeni batt aldim ama kendi batt iki tane bank bozulmustu. degistirdim. kurtarirsam alinda saglam batt olucak,
svod4-de reset yapiyormus sanirsam.
bende misal eski model vardi. yeni batt aldim ama kendi batt iki tane bank bozulmustu. degistirdim. kurtarirsam alinda saglam batt olucak,
svod4-de reset yapiyormus sanirsam.
- karazafer_
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 18 times
Her batarya çipine müdahale edemiyorsun cp2112 ile ben zamanında çok uğraştım. belli başlı pillere müdale edebiliyorsun. epromu yazabilmek için çipteki şifreyi bilmek gerekiyor. bir kaç modellin şifresi kırılabilir linux ile. verilerileri çekmek mevzu değil. yazabilmek önemli
~Kalite asla tesadüf değildir.Tecrübe, bilgi ve teknolojinin eseridir.
- Vusal
- Site Admin
SVOD4 ve NBLA1 bu islemi sorunsuz sekilde tum modellerde yapabiliyor. zaten cogusu BQ modelini kullanirkarazafer_ wrote: ↑Sat Nov 16, 2024 7:45 pm Her batarya çipine müdahale edemiyorsun cp2112 ile ben zamanında çok uğraştım. belli başlı pillere müdale edebiliyorsun. epromu yazabilmek için çipteki şifreyi bilmek gerekiyor. bir kaç modellin şifresi kırılabilir linux ile. verilerileri çekmek mevzu değil. yazabilmek önemli
- hexadecimal
- Has thanked: 68 times
- Been thanked: 25 times
Türkiyede ihtiyacı olan arkadaşlarımız olursa batarya işlemlerini halledebilirim, bana ulaşabilirler whatsapptan 0546770 77 70 yazabilirseniz. Cihazı ve lisansı almak gerçekten maliyetli.
CP2112 modül ve ekteki program ile bazı bataryaların çözülebildiğini biliyorum, Dell 3521 çıkış vermeyen bataryayı ayağa kaldırdı , rus bi ardaşa C++ ile yazmış github da açıkkaynak kodu var , merak C++ öğrenmeye başladım , belki katkım olur diye , iyi çalışmalar ,
[External Link Removed for Guests]
- Vusal
- Site Admin
linki varmi ?
ben de cp2112 siparis verdim. elimde bir asus var. banklari degistirdim simdi kiliti acmak kaldi geriye
ben de cp2112 siparis verdim. elimde bir asus var. banklari degistirdim simdi kiliti acmak kaldi geriye
Drive atıp link vereyim , dosyada DJI_BK_0.5B2 isimli çalışan .exe , CP2112_C++ program kaynak kodu , diğer program Battery Reader , hayırlı işler ,