herkese selam.
forumda yeniyim ustalarıma bir arıza danışarak başlamak istedim.
dün gelen müşteri cihazı:
LENOVO V14-IIL
MB: NM-C711 REV.1.0
CPU:SRG0N
GPU:N17S-G5-A1
cihaz windowsta 2-3 saniyede bir görüntü git-gel yapıyor. git-gel sırasında görüntüde kayma, renklerde bozulma oluyor. Biosta görüntü normal olduğu için LCD ve LCD data kablosunu eliyorum.
MX350 GPU'nun sürücüsü yüklü ünlem vs yok. Ancak az önceki ölçümlerimde GPU fazlarının 0V olduğunu gördüm, GPU voltajları yok MX350 fazlarının omajı ise 2.8 ohm. bu omaj sanki biraz düşük gibi geldi bana.
sizce MX350 sürücüsü sağlıklı yüklenirken GPU arızalı diyebilir miyiz? GPU değişimine gitmeli miyim?
herkese teşekkürler şimdiden.
-
yeniteknoloji
- Been thanked: 1 time
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 441 times
- Been thanked: 2712 times
Re: LENOVO V14-IIL GPU PROBLEMİ
Salam GPU fazında 0v var və siz necə driver qurursuz ? bu mümkünsüzdür çünki , sistem üzərindən GPU tanınmır bu halda
GPU üçün normaldır o ohm dəyəri
Onboard RAM problemi ola bilər və ya bəzən SoC CPU ilədə qaynaqlı olabilir. Çünki, görüntü ilk CPU daxili ekran kartı təmin edir.
Onboard RAM problemi ola bilər və ya bəzən SoC CPU ilədə qaynaqlı olabilir. Çünki, görüntü ilk CPU daxili ekran kartı təmin edir.
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
-
yeniteknoloji
- Been thanked: 1 time
selamlar ustam. durum fotoğraflardaki gibi.Vusal wrote: ↑Sat Mar 07, 2026 4:18 pm Salam GPU fazında 0v var və siz necə driver qurursuz ? bu mümkünsüzdür çünki , sistem üzərindən GPU tanınmır bu halda
start verildiği anda ~0.850v (logo, bios, windows çark aşamalarında sorun yok.)
windows ilk açıldığında 0.100V kadar bir düşüş ile ~0.750v seviyesine iniyor.
windowsun çalışmasının 2-3. saniyelerinde voltaj 0v iniyor ve malum sorunlar başlıyor (git-gel, görüntüde kayma vb.)
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 441 times
- Been thanked: 2712 times
GPU olma ehtimalı azdır
Bu vəziyyitədə fərqlidir ilk startda faz aktiv olur sonra lazımı 3D rejimdə faz yenidən aktiv olacaq
Öncə onboard RAM bağlayıb yoxlayın forumda bu model ilə əlaqəli mövzu var
Bu vəziyyitədə fərqlidir ilk startda faz aktiv olur sonra lazımı 3D rejimdə faz yenidən aktiv olacaq
Öncə onboard RAM bağlayıb yoxlayın forumda bu model ilə əlaqəli mövzu var
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
vusal ustanın dediği gibi harici gpu kullanılmıyorsa cihaz harici ekran kartının fazlarını kapatabilir. ta ki harici gpu kullanmaya başlayana kadar.
bilgi hakedene verilir
Tırtılın yolu sonu dediğine Allah kelebek dermiş
Tırtılın yolu sonu dediğine Allah kelebek dermiş