Merhaba,
Cihazıma emin olduğum yeni bir BIOS yükledim. Ardından, on-board RAM’lerde sorun olabileceğini düşünerek “disable” edip test ettim, ancak sonuç değişmedi.
Cihaz açılıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor.
Kısa devre bulunmuyor.
Elektriksel ölçümler normal görünüyor.
Son çare olarak UMA denemek istiyorum. Ancak bobin sökme gibi işlemler yapmadan, anakart üzerinde ekran kartını (harici GPU’yu) devre dışı bırakmak istiyorum.
Bu işlem için hangi adımları uygulamam gerektiğini veya hangi noktaları işaretlemem gerektiğini paylaşabilir misiniz?
Teşekkürler.
-
revisebook
- Been thanked: 7 times
-
revisebook
Re: ASUS X550JD REV 2.0 Ekrana görüntü atmıyor.
Hayır ustam olsun da umurumda değil artık bu saat olmuş uğraşıyorum. PL8501 PL8502 bobinleri uma için kafi mi ? sadece bir ayağını kaldırsam olur mu ? yoksa sökmem mi lazım ?
BU cihazı daha önce umaya çevirmedim. Ama genelde cpu_core fazlarının bobinleri çıkarmak yada bir ayağını kaldırmak(bobin sökmekle aynı şey) işe yarar. Bazen çipi komple sökmek lazım bazen de direnç değiştirmek lazım(DGPU_PRSNT# sinyaline bağlı direnç gibi). Eğer görüntü sinyalleri sadece ekran kartı üzerinden çıkıyorsa cihazı umaya çevirmeye çalışmak işe yaramaz.
bilgi hakedene verilir
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 430 times
- Been thanked: 2548 times
tüm fazlar aktivmi ? post kartın varsa kodlara bak
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
-
revisebook
anakart görüntü link aşağıda bir bakarmısınız bir tane forumda uma yapan bulamadım hint sitelerine kadar baktım . böyle cins işler hep beni buluyor.
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]
-
revisebook
Vusal hoca bir başlıkta uma dene demiş ona istinaden yazdım yok mu bu ürün eline gelen uma yapan yada yapılmıyor diyebilecek
-
revisebook
İade ettim. Bilen başına gelen bir kişinin bile olmaması tuhaf. en azından çözümü biri yazarsa bir arkadaş faydalanır belki. İyi çalışmalar .
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 430 times
- Been thanked: 2548 times
bu modellerde PCB_ID siqnallari ile oynamaq gerek. ancaq vlab forumda biris bunu yoxladı ancaq nəticə olmadı. GPU çipi çıxararaq UMA etmışdı
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)