Merhaba;
FPW50_LA-H323P REV 1.0 anakartta görüntü yok. start verince 0.533 A akım çekiyor.
Tüm voltajlar var ancak +VCC_GT voltajı çıkmıyor.
Entegrenin (PUG1);
1 nolu pinin de (DRVEN):5V
8 nolu pininde (VCC_GT):5V
5 nolu pininde (PWM_GT):2.5V volt var.
Entegre değişti. ancak yine voltaj çıkmıyor. alt ve üst mosfetlerin gate bacaklarında osi ile baktım herhangi bir sinyal yook.
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 430 times
- Been thanked: 2548 times
Re: HP 15-dw0006nt
Salam
VCCGT en son olusan voltaj daha dogrusu o fazda stabil voltaj goremezsinizş Laptopda goruntu olustugunda ve sistem gorsel olarak yuklendiginde orada 0.6 gibi voltaj olur (tum modellere ait degil CPU farki vardir)
HP modellerinde bu gibi durumlarda Caps lock isigi yol gosterir. oradaki isik kac defa yanip sonuyor
BIOS-dan kesin emin olun cunki BIOS okunmazsa daha dogrusu yazilimsal sorun olursa VCCGT cikmaz
Diger incelem yontemi olarak RAMI cikar start ver ve capc lock isigina bak eger ramli ve ramsiz fark varsa led blink.de ram okunuyordur.
VCCGT en son olusan voltaj daha dogrusu o fazda stabil voltaj goremezsinizş Laptopda goruntu olustugunda ve sistem gorsel olarak yuklendiginde orada 0.6 gibi voltaj olur (tum modellere ait degil CPU farki vardir)
HP modellerinde bu gibi durumlarda Caps lock isigi yol gosterir. oradaki isik kac defa yanip sonuyor
BIOS-dan kesin emin olun cunki BIOS okunmazsa daha dogrusu yazilimsal sorun olursa VCCGT cikmaz
Diger incelem yontemi olarak RAMI cikar start ver ve capc lock isigina bak eger ramli ve ramsiz fark varsa led blink.de ram okunuyordur.
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
Web sitesindeki BIOSu yazdım değişiklik olmadı Vusal ustam. Ram takılı iken caps lock ledi hiç yanmıyor. Ram çıkarınca Led ışık yanıp sönmeye (3 uzun 2 kısa).Vusal wrote: ↑Wed Sep 24, 2025 10:39 pm Salam
Cihazı adaptöre takınca 0.088 A akım çekip sıfırlanıyor. Sonra starta basınca 0.533 A akım çekiyor ve bir kaç saniye bekledikten sonra akım sıfırlanıp tekrar 0.533 a akım çekiyor. böyle devam diyor.
- Vusal
- Site Admin
o zaman RAM algilaniyor. reset durumundq cihaz
simdi kartin ne durumda oldugunu bilmiyorum. bask servislerte kurcalanma varsa zaten anormallikelr yapmasi normal. cunki yanlis kurcalam sonucu direnc kopmasi ve ya baska yere yanlis mudahele sonucu farkli sorunla cikabilir
osiloskopun varsa ilk start aninda vcc_gt fazin anlik yukselmesi varmi onu kontrol et
simdi kartin ne durumda oldugunu bilmiyorum. bask servislerte kurcalanma varsa zaten anormallikelr yapmasi normal. cunki yanlis kurcalam sonucu direnc kopmasi ve ya baska yere yanlis mudahele sonucu farkli sorunla cikabilir
osiloskopun varsa ilk start aninda vcc_gt fazin anlik yukselmesi varmi onu kontrol et
Başka yerde müdahale görmemiş. osiloskop ile ilk start anında anlık dahi yükselme yok. mikroskop altında inceledim herhangi bir anormal bir durum da yok. direnç kopması vs.Vusal wrote: ↑Fri Sep 26, 2025 11:16 pm o zaman RAM algilaniyor. reset durumundq cihaz
- Vusal
- Site Admin
osiloskopla zamani daha dusurup GT hattina ogle kontrol et bir daha
bu CPU sorunu da olabilir
bu CPU sorunu da olabilir
Yine herhangi bir hareket yok. Dediğin gibi muhtemelen cPU dan. Yardımların için teşekkürler hocam.