HUAWEİ NOTEBOOK KAPANMIYOR.
Selamın aleyküm herkese hayırlı işler.Elimde bi tane 12.nesil huawei cihaz var.Anakart kodu : Da0h9rmbaf0 rev f
Cihazda tuhaf bi arıza var.Bilgisayar hiçbir şekilde kapanmıyo.Yani sanki cihaz kapat komutunu yeniden başlat komutu olarak algılayıp yeniden başlatıyo.Windowstan bilgisayarı kapat dediğim zaman yeniden başlatıyo cihazı.Power buton komutunu değiştirip butonla da denedim o şekilde de yeniden başlatıyo.Hatta butona basılı tutup kapatıyorum hemen ardından tekrar start aıyo.Bu arada adaptör kablosunu takınca oto start alıyo cihaz.Pil takılı olsa da olmasa da.Cihazın şema ve boardview olmadığı için sinyalleri ölçemiyorum.Başka bios denedim çözülmedi.Bu tuhaf arızaya denk gelen oldu mu hiç? Ya da bi fikri olan ustalar var mıdır acaba? Teşekkürler.
Cihazda tuhaf bi arıza var.Bilgisayar hiçbir şekilde kapanmıyo.Yani sanki cihaz kapat komutunu yeniden başlat komutu olarak algılayıp yeniden başlatıyo.Windowstan bilgisayarı kapat dediğim zaman yeniden başlatıyo cihazı.Power buton komutunu değiştirip butonla da denedim o şekilde de yeniden başlatıyo.Hatta butona basılı tutup kapatıyorum hemen ardından tekrar start aıyo.Bu arada adaptör kablosunu takınca oto start alıyo cihaz.Pil takılı olsa da olmasa da.Cihazın şema ve boardview olmadığı için sinyalleri ölçemiyorum.Başka bios denedim çözülmedi.Bu tuhaf arızaya denk gelen oldu mu hiç? Ya da bi fikri olan ustalar var mıdır acaba? Teşekkürler.
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 430 times
- Been thanked: 2548 times
Re: HUAWEİ NOTEBOOK KAPANMIYOR.
Salam
BIOS sorununa acikcasi cok benziyor ama denedin onu. Sorun neden sonra ortaya cikmis ? Sistem guncelemesi falanmi ? bir de buton takili olmaigi durumda da start aliyor ?
BIOS sorununa acikcasi cok benziyor ama denedin onu. Sorun neden sonra ortaya cikmis ? Sistem guncelemesi falanmi ? bir de buton takili olmaigi durumda da start aliyor ?
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
vusal ustam uzun zaman sonra cihaza tekrar baktım bugün power buttonun olduğu board u komple anakarttan ayırdım yine değişen bi şey olmadı.bu arada cihazı kapatmanın tek yolu power buttonuna basılı tutmak.o şekilde kapatıyo bi tek.cihaz uyku moduna kapağı kapattığımda da sistemden uykuya bastığımda da geçiyo.uyku kısmında sıkıntı yok yani.sadece kapat komutuyla ilgili sorun var.hall sensörle ilgili bi sorun olabilir mi acaba?
- Vusal
- Site Admin
evet hall sensoruda bir kotnrol edin ve ya kartdan komple cikar
Bios denedim halit ustam ionun yazılımı yok büyük ihtimal, bulamadım
- Vusal
- Site Admin
bir şey start etkisi yaratıyor. SLP sinayllerle ilgilide olabilir. Ama BİOS ihtimali de var yine de. Bir kere lenovoda buna benzer srun gördüm. Ethernet kart termal kamera baktigimda isiniyordu.
Yazdığım bios clean miydi yoksa normal dump mıydı bilemiyorum halit ustam.Bi şey belirtilmemişti.Bence de sinyallerle ilgili vusal ustam şema ya da boardview olsa manuel olarak bi şeyler yapılabilir belki ama ikisi de yok maalesef