-
Burak Aydın
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 17 times
da0zawmb8e0 rev e
soket kısa devre sonucu bu arıza oluşmuş pq1 4. pinde 0.50v mevcut pr3 19v verdiğimde cihaz çalışıyor giriş iki mosfet yakın değerlerde değiştirdim sonuç değişmedi bu tür sorunları net olarak çözemiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Re: da0zawmb8e0 rev e
Pu1 entegresi 6. bacak Acdet bacağını kontrol edin . Orada sıfır volt veya düşük voltaj varsa o zaman mosfetler açılmaz. Adaptörü takınca ADP_ID sinyalinin gndye tam bağlantı yaptığından emin olun
Daha ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsan vusal ustanın özel üyeler için hazırlamış oldugu Acer new gen. Adapter id signal adlı videoya bakabilirsin.
[External Link Removed for Guests]
Daha ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsan vusal ustanın özel üyeler için hazırlamış oldugu Acer new gen. Adapter id signal adlı videoya bakabilirsin.
bilgi hakedene verilir
Tırtılın yolu sonu dediğine Allah kelebek dermiş
-
Burak Aydın
evet üstat acdet voltaj 0v ADP_ID kısa devrede ölçtüğümde kısa devrede görünüyor video bakacağım üstat teşekkürlerhalit al wrote: ↑Sat Dec 06, 2025 11:43 am Pu1 entegresi 6. bacak Acdet bacağını kontrol edin . Orada sıfır volt veya düşük voltaj varsa o zaman mosfetler açılmaz. Adaptörü takınca ADP_ID sinyalinin gndye tam bağlantı yaptığından emin olun
Adp_ID gndye bağlandıği halde acdet bacağının 0 volt olması anormal bir durum. Adaptoru takınca ADP_ID sinyali kisa devre gözüküyorsa orası normal. Pq17 mosfetinin açilmaması gerek mosfetin gate bacağında 0 volt görmen gerek yoksa acdet 0 voltta kalır. Ordaki devreyi kontrol edin burası sağlamsa ve acdet hala 0 voltta kalıyorsa acdet bacağının omaj değerini, acdet bacağina bagli olan voltaj bölücü direncleri ve oraya voltaj gelip gelmediğini kontrol edin.
bilgi hakedene verilir
-
Burak Aydın
soket değişimi yaparak sorunu çözdüm üstat teşekkür ediyorum vusal hocanın video izledim çözdümhalit al wrote: ↑Sat Dec 06, 2025 3:37 pm Adp_ID gndye bağlandıği halde acdet bacağının 0 volt olması anormal bir durum. Adaptoru takınca ADP_ID sinyali kisa devre gözüküyorsa orası normal. Pq17 mosfetinin açilmaması gerek mosfetin gate bacağında 0 volt görmen gerek yoksa acdet 0 voltta kalır. Ordaki devreyi kontrol edin burası sağlamsa ve acdet hala 0 voltta kalıyorsa acdet bacağının omaj değerini, acdet bacağina bagli olan voltaj bölücü direncleri ve oraya voltaj gelip gelmediğini kontrol edin.
soket değişerek sorunu çözdüysen ilk ölçtüğünde ADP_ID sinyalini ölçtüğünde gndye kısa devre olmaması gerekirdi. Başta giriş voltajı 19 voltu ölçtüğünü varsayarak söylüyorum.
bilgi hakedene verilir
-
Burak Aydın
ilk mosfette 19v vardı üstat gnd toprak ile kısa devre yaptığımda o zaman tetik almamıştı bende her halükarda soketi değiştim elimde olduğundan sorun çözüldü ben tam anlam veremedim