Re: lenovo Z50-70 (NM-A273 REV:1) Adaptör ile çalışmıyor.
selam bende de aynı sorun var aynı cihaz . bu gün şarj entegresini degiştirip denedim sonuç aynı .ve giriş mosferlerini hepsini degiştirip denedim sorun aynı devam etti .bilginize.süper io dan şüpheliyorum
-
yeniteknoloji
- Been thanked: 1 time
Ustam selam. birkaç ay önce aynı sorunu yaşadım.
gelen cihazda güney kısadevreydi, onay alıp güney değiştirdim cihaz bataryadan sağlıklı çalıştı ama bir türlü adaptörden startlamadı ve şarj etmedi.
konudaki herkes gibi değiştirmediğim şey kalmadı. 2 kere güney değiştirdim. io, mosfet vs. kartın yarısını yeniden dizdim
En son iade edecekken son bi şans dedim adaptör kutusundan kablosu yırtık pırtık bi orjinal adaptör geçti elime bi taktım çalıştı
yani cihaz adaptör seçiyormuş gözlerime inanamadım.
aslında adaptör de değil sanırım bazı adaptörlerin kablolarında ID ucunda direnç oluyor bu dirence göre adaptörü tanıyıp kabul ediyor.
bu şekilde çözülmüştü sorunum belki bir fikir olur :
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 441 times
- Been thanked: 2711 times
Lenovo modellərinda İD siqnalı oluryeniteknoloji wrote: ↑Sat Mar 07, 2026 11:35 amUstam selam. birkaç ay önce aynı sorunu yaşadım.
gelen cihazda güney kısadevreydi, onay alıp güney değiştirdim cihaz bataryadan sağlıklı çalıştı ama bir türlü adaptörden startlamadı ve şarj etmedi.
konudaki herkes gibi değiştirmediğim şey kalmadı. 2 kere güney değiştirdim. io, mosfet vs. kartın yarısını yeniden dizdim
En son iade edecekken son bi şans dedim adaptör kutusundan kablosu yırtık pırtık bi orjinal adaptör geçti elime bi taktım çalıştı
yani cihaz adaptör seçiyormuş gözlerime inanamadım.
aslında adaptör de değil sanırım bazı adaptörlerin kablolarında ID ucunda direnç oluyor bu dirence göre adaptörü tanıyıp kabul ediyor.
bu şekilde çözülmüştü sorunum belki bir fikir olur :
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
selam bu gün Servisime aynı model cihaz geldi . Aynı sorun bu cihazda da vardı. sorunu şu şekil de çözdüm. (DC Jack/şarj soketi) çıktı .şarj söketini degiştrdim sorun çözüldü. gelen cihazın şarj söketi kırıktı ondan fark ettim. bunun sayesinde diger kenera ayırdığım cihazıda yaptım . neticede her 2 cihazda aynı sorun ve çözüm yolu şarj söketi oldu. bu tip durumlarda önce şarj cihazınızı deneyin sonra şarj söketini değiştirip deneyiniz. sorunum her 2 cihazda şarj söketi çıktı .bilginize
.

KONU ÇÖZÜLMÜŞTÜR ( (DC Jack/şarj soketi) Arızasından kaynaklı çıktı....
KONU ÇÖZÜLMÜŞTÜR ( (DC Jack/şarj soketi) Arızasından kaynaklı çıktı....
Last edited by r4dvan on Sat Mar 14, 2026 5:44 pm, edited 8 times in total.
Bİlgi paylaştıkça güzel.arza basit görünüyor ama çok uyraştırdı bizi. bir şarj söketi nelere yol açtıgını gördük. ustalar.