Vaxtınız xeyir dəyərli ustalar. Başlıqda yazdığım model notebook ACDRV siqnalı - 3.8v - 4.2v dəyişir. Lakin açar mosfeti s-d kısa dövrə etdiyimdə notebook problemsiz start alır işləyir.
Zəhmət olmasa köməklik edəsiniz.
Deməli Charge ic: BQ24780S dəyişdim yenədə bu şəkildədir ACDRV
Acar mosfetinidə dəyişdim.
BQ24780S:
Vcc - 19.14v
Acdet - 2.6v
Regn - 6.059v
Acdrv - 3.8v - 4.2v dəyişir
Acok - 0v
PR188 akım algılama dirənci normal görünür 0.5ohm
Acdrv pininə probla (Metal olduğu için əlimdə toxunur) toxundugumda bəzən 24v aktiv olur.
Sxemasınıda burdadır: Acer E5 576G DAZAARMB6E0 REV E ŞEMA
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 441 times
- Been thanked: 2706 times
Re: Acer Aspire E5-576 (DAZAARMB6E0 REV:E) ACDRV siqnalı - 3.8v - 4.2v dəyişir
Salam
DC Jack sağlamdır ?
MOSFET-in gate pininə bağlı rezistor dəyərinə bax və hər ehtimala qarşı dəyiş
DC Jack sağlamdır ?
MOSFET-in gate pininə bağlı rezistor dəyərinə bax və hər ehtimala qarşı dəyiş
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
Dc jacksız enerji verdim eynidir.
Gateye bağlı resistorda olduğu kimi 4Kohmdur deyişdim onuda. Vusal usta
Maraqlısı odur ki açar mosfeti s-d qısa dövre etdib çəkdiyimdə artık 19v keçir mosfetden.
Gateye bağlı resistorda olduğu kimi 4Kohmdur deyişdim onuda. Vusal usta
Maraqlısı odur ki açar mosfeti s-d qısa dövre etdib çəkdiyimdə artık 19v keçir mosfetden.
Cmsrc direncini ve cmsrc bacağıyla bq ve mosfet arasindaki bağlantıyida kontrol edin acdrv=cmsrc+6v cmsrc bacaginda voltaj kademeli olarak yukselirse acdrv bacağindada yukselmeye başlar cmsrc bacagina voltaj girmezse acdrvda yukselmez.
viewtopic.php?p=4088&hilit=Osiloskop%2A+Cmsrc%2A#p4088
ACFET'ler 20ms içinde tam olarak açılmazsa ve voltaj farkı(gate -source) 5.9V'un altında kalırsa, sistem 1.3 saniyelik bir gecikmeden sonra tekrar deneme yapar. Üç başarısız denemeden sonra ACFET/RBFET tamamen kapatılır (latched off). Bu durumu sıfırlamak için adaptörün çıkarılıp takılması veya ACDET voltajının 0.6V'un altına düşürülmesi gerekir.
viewtopic.php?p=4088&hilit=Osiloskop%2A+Cmsrc%2A#p4088
ACFET'ler 20ms içinde tam olarak açılmazsa ve voltaj farkı(gate -source) 5.9V'un altında kalırsa, sistem 1.3 saniyelik bir gecikmeden sonra tekrar deneme yapar. Üç başarısız denemeden sonra ACFET/RBFET tamamen kapatılır (latched off). Bu durumu sıfırlamak için adaptörün çıkarılıp takılması veya ACDET voltajının 0.6V'un altına düşürülmesi gerekir.
bilgi hakedene verilir
Tırtılın yolu sonu dediğine Allah kelebek dermiş
Teşekkür ederim Halit usta Cmsrc direnc ve yolunda problem yok. Osilaskopla baktim anahtar mosfetin PQ17 gatesine aşağıdakı resimdeki gibi 5volt gibi darbeler üretiyor sürekli 5 dakikadır durmuyor. Şöyle bir durum var
BQ24780S, anahtar mosfet PQ22yi değiştirdim (Üzerinde olan s-d arası 532 gibi diyot degeri gösteriyordu bulamadığım için yerine takdımım 158 gibi değer gösteriyor bozuk değil).
İlginc olan PQ20 nin gate bacağına 0.257v BATDRV sinyali geliyordu o yüzden PQ20 mosfetini söktüm yinede BQ den gelen BATDRV gate sinyali 0.257V ama 0v olmalıdır diye düşünüyorum çünkü bu pilden gelen voltajı kontrol ediyor
Galiba sorun burada. Acaba 2ci olarak taktığım BQ önceki gibi aynı şekilde bozukmu? Başka ne olabilir?
BQ24780S, anahtar mosfet PQ22yi değiştirdim (Üzerinde olan s-d arası 532 gibi diyot degeri gösteriyordu bulamadığım için yerine takdımım 158 gibi değer gösteriyor bozuk değil).
İlginc olan PQ20 nin gate bacağına 0.257v BATDRV sinyali geliyordu o yüzden PQ20 mosfetini söktüm yinede BQ den gelen BATDRV gate sinyali 0.257V ama 0v olmalıdır diye düşünüyorum çünkü bu pilden gelen voltajı kontrol ediyor
Galiba sorun burada. Acaba 2ci olarak taktığım BQ önceki gibi aynı şekilde bozukmu? Başka ne olabilir?
Last edited by Orxan777 on Sun Apr 12, 2026 4:50 pm, edited 4 times in total.
- Vusal
- Site Admin
2ci MOSFET-i anakartdan ayır. Və Qıdablokuna bağladığın anda osiloqrafla bax. Maksimum çıxış voltajı nə qədər olacaq ?
BQ kontoller yenidir ?
BQ kontoller yenidir ?
normal kartlarda anakartta ilk mosfet yokken acdrv in gösterdiği tepki var senin osiloskopta
[External Link Removed for Guests]
bqnun cmsrc bacağında da voltaj bu şekilde yükseliyor mu en azından mosfetin belirli bir voltaj geçirmesi gerekir acdrv voltajının üzerine eklenmesi için. Bq değiştirmeden önce diyot değeri daha yüksek olan bir mosfet dene muhtemelen taktığın mosfette schotky diyot yapısında ama daha önceden bu şekilde bir mosfeti ben girişte denemediğim için ondan kaynaklanıp kaynaklanmayacağı kesin değil. pc122 ve pc123 değiştirmende yara var.
[External Link Removed for Guests]
bqnun cmsrc bacağında da voltaj bu şekilde yükseliyor mu en azından mosfetin belirli bir voltaj geçirmesi gerekir acdrv voltajının üzerine eklenmesi için. Bq değiştirmeden önce diyot değeri daha yüksek olan bir mosfet dene muhtemelen taktığın mosfette schotky diyot yapısında ama daha önceden bu şekilde bir mosfeti ben girişte denemediğim için ondan kaynaklanıp kaynaklanmayacağı kesin değil. pc122 ve pc123 değiştirmende yara var.
bilgi hakedene verilir
- Vusal
- Site Admin
Üzindəki olan MOSFET-i tam olaraq hansı model ilə əvəzləmisən. Bu çox önəmlidir. Çünki, N və ya P kanal olması kifayət etmir.