Ustaların kolay gelsin, servisim de 1 haftadır uğraştığım cihaz var cihazın sorunu pil boş iken şarja takıyorum olması gerektiği gibi %100 kadar şarj oluyor ve belli bir süre sonra anında %0 a düşüyor ama batarya voltajı 17.35v ölçüyorum (etiket voltajı ise 15.52v) ve cihaz %0 gördüğü için hala şarj etmeye çalışıyor şarjdan çıkarfığımda batarya %0 deyip 10 15sn sonra kapanıyor, bataryayı çıkartıyorum dışarıdan deşarj ediyorum 15.60v kadar indiriyorum cihaza bağladığımda %100 görüyor şarj bağlı değilken kullanıyorum olması gerektiği gibi %lik değer düşüyor sonra şarja takıyorum yine olması gerektiği gibi %lik değer yükseliyor yine %100 oldukdan sonra yaklaşık 30dk gibi bir süre sonra %0 oluyor.
Bataryayı değiştirdim şarj entegresini değiştirdim mosfet değiştim bios yazdım ama omadı bunu neden yapar bilgisi olan varmı yada başına böyle birşey gelen varmı?
Bu arada değiştirdiğim batarya çıkma orninal batarya
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 365 times
- Been thanked: 2376 times
Re: Lenovo yoga slim 6i şarj problemi
Batarya əgər anı boşalma baş verirse bu batareya qaynaqlıdır. batareyanı başqa bir laptopda eyni model olmaq şərti ilə yoxla. çünki bu elektriksel problem deyil. batareya ilə bağlıdır
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
Re: Lenovo yoga slim 6i şarj problemi
Vusal ustam batarya da ani boşalma yok %100 den sonra şarjı çektiğimde 5 6 saat gidiyor (kullanıma göre) başka bir batarya ile de aynı ama bataryayı başka bir cihaz olmadığı için deneyemedim
Fedakarlık yoksa, Zafer' de yoktur.