Moderator: halit al
GM7TGxP rev 1.0 tetik yok
İyi akşamlar ustalarım kolay gelsin
Elimde monster cihaz var anakart kodu GM7TGXP MB V1.1
V1.1 olarak bios bulamıyorum v1.0 bios buldum denedim ama yine aynı tetik var görüntü yok ilk güç bağlandığında 0.07A akım çekiyor sonra tetik alıyor 1.15A akım çekiyor görüntü yok kontroller esnasında pch nin RTC frekansı yok ama tetik alıyor en son pch değiştim yine rtc frekansı yok şimdi tetik de almıyor güç bağlandığında power LED yanıp sönüyor 0.07a kadar akım çekiyor tetik düğmesine bastığımda 0.17-18A e kadar çıkıyor tetik yok gibi. pch 1v var 1.8v var 3.3v 5v var pch hafif ısınıyor Clear bios lazım denemek için veya böyle bir sorunla karşılaşan oldumu şimdiden teşekkür ederim
Elimde monster cihaz var anakart kodu GM7TGXP MB V1.1
V1.1 olarak bios bulamıyorum v1.0 bios buldum denedim ama yine aynı tetik var görüntü yok ilk güç bağlandığında 0.07A akım çekiyor sonra tetik alıyor 1.15A akım çekiyor görüntü yok kontroller esnasında pch nin RTC frekansı yok ama tetik alıyor en son pch değiştim yine rtc frekansı yok şimdi tetik de almıyor güç bağlandığında power LED yanıp sönüyor 0.07a kadar akım çekiyor tetik düğmesine bastığımda 0.17-18A e kadar çıkıyor tetik yok gibi. pch 1v var 1.8v var 3.3v 5v var pch hafif ısınıyor Clear bios lazım denemek için veya böyle bir sorunla karşılaşan oldumu şimdiden teşekkür ederim
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 416 times
- Been thanked: 2461 times
Re: GM7TGxP rev 1.0 tetik yok
salam
osiliskopla hangi modla RTC 32khz sinyalini olcuyorsun ? 1x yoksa 10x modla
simdiki durumda tetik almiyorsa PCH ile ilgili sorun olabilir. cunki PCH degistirikden sonra bu sonuc ortaya cikmis. Eski PCH geri lehimleyin. buyuk ihtimal PCH ile bir ilgisi yok sorunun
BIOS eepromun 1ci bacagindaki okuma varmi onu da kontrol edin tabi ki de start aldigi durumda.
osiliskopla hangi modla RTC 32khz sinyalini olcuyorsun ? 1x yoksa 10x modla
simdiki durumda tetik almiyorsa PCH ile ilgili sorun olabilir. cunki PCH degistirikden sonra bu sonuc ortaya cikmis. Eski PCH geri lehimleyin. buyuk ihtimal PCH ile bir ilgisi yok sorunun
BIOS eepromun 1ci bacagindaki okuma varmi onu da kontrol edin tabi ki de start aldigi durumda.

"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
- Vusal
- Site Admin
boardview yalniz chinlileden bulmak olur
bunu dene
[External Link Removed for Guests]
suan anakart start aliyormu ? almiyorsa bir seyler pch degistirirken ters gitdi. cunki eski halindan start olan makine pch.dan sonra bozulmasi fiziki bir hata sonucu ortaya cikan sorun.
bunu dene
[External Link Removed for Guests]
suan anakart start aliyormu ? almiyorsa bir seyler pch degistirirken ters gitdi. cunki eski halindan start olan makine pch.dan sonra bozulmasi fiziki bir hata sonucu ortaya cikan sorun.

-
- Been thanked: 1 time
Selam, v1.1 değil ama daha ileri versiyonda karşılaştığım bir sorun bu, bu markada bazı modeller sıfır pch takınca hiç start almıyor, mutlaka monsterden sökülmüş ref pch kullanmalısınız, sorun pch sorunu, 1 volt gelir ama pch orjinal olmadan cihaz açılmıyor, bahsettiğiniz akım değerlerini veriyor, birde power led geç yanıyor ve bir müddet sonra cihaz kapanıyorsa ben bu durumu ref pch bulup çözdüm.
- Vusal
- Site Admin
PCH bolgesinde OEM Public Key Hash kullanilmi
Buutguard gibi bir koruma sistemi. ayni PCH anakart lazim
Buutguard gibi bir koruma sistemi. ayni PCH anakart lazim