Lenovo noutbuk təmiri

Moderator: halit al

Post Reply
namaldish
Has thanked: 6 times

Lenovo Flex 5 14IIL05 ekranda ışık yok

Post by namaldish »

Ustalarım merhaba,
Cihazın ekranında görüntü yok diye geldi ancak incelemeler neticesinde ekranda ışık olmadığını farkettim.. Anakartta ve ekran kablosunda tğm voltajlar var.. Ekran dokunmatik olduğu için Türkiye'de 8bin tl civarı o yüzden ekranın tamirini yapmak gerekiyor..
Ekran devresinde kısa devre olan bir kondansatör değiştirdim ancak hala ışık yok. Farklı ekranla denediğimde normal çalışıyor.
Nerelere bakmak gerekir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
halit al
Has thanked: 327 times
Been thanked: 605 times

Re: Lenovo Flex 5 14IIL05 ekranda ışık yok

Post by halit al »

Ekran anakarta takılı degilken ekran pinlerinden 19 volt backlight enable ve pwm bacaklarindaki omajlari kontrol edin omaj düşükse kısa devre vardir multimetre OL gösteriyorsa acik devre vardır o zaman ekran uzerindeki sigortaların atmadıgından emin olun ve ekran devresi üzerindeki diyotlarin katot uçlarını gndye karşı omajinada bakın
bilgi hakedene verilir
namaldish
Has thanked: 6 times

Post by namaldish »

halit al wrote: Sun Sep 15, 2024 1:46 pm Ekran anakarta takılı degilken ekran pinlerinden 19 volt backlight enable ve pwm bacaklarindaki omajlari kontrol edin omaj düşükse kısa devre vardir multimetre OL gösteriyorsa acik devre vardır o zaman ekran uzerindeki sigortaların atmadıgından emin olun ve ekran devresi üzerindeki diyotlarin katot uçlarını gndye karşı omajinada bakın
Ustam çok teşekkür ederim.. Verdiğiniz fikirler sayesinde ekranın sorununu çözdüm.. Girişteki sigorta atmış ve bir kondansatör daha kısa devreydi.. değiştirince normal şekilde görüntü aldım..
halit al
Has thanked: 327 times
Been thanked: 605 times

Post by halit al »

Rica ederim hayırlı olsun
bilgi hakedene verilir
Post Reply

Return to “Lenovo”