Selam ustalar,
POS CLASS marka J1900 işlemcili ([External Link Removed for Guests])dokunmatik pc uefi ile Windows 10 format atmaya çalışınca renkler birbirine girdi. Windows 7 mbr disk oluşturup format atsam da düzelmiyor. kurulum bitip ekran kartı sürücülerini yüklesem de pembe-yeşil çok düşük çözünürlükte bir görüntü var. anladığım kadarıyla bios update yapmam gerekiyor. anakart üzerinde herhangi bir marka yok sadece BAT-TIS v1.21 yazıyor. nerden bulabilirim
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 416 times
- Been thanked: 2461 times
Re: BAT-TIS v1.21
salam
renklerin karismasinin BIOS ile direk alakasi yok. BIOS-un calisma mantigi baskadir.
BIOS menude goruntu de bozukmu ?
renklerin karismasinin BIOS ile direk alakasi yok. BIOS-un calisma mantigi baskadir.
BIOS menude goruntu de bozukmu ?

"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
-
Evet hocam BIOS menüsünde de görüntü bozuk. klasik mavi arkaplanda beyaz yazılar var zor okunuyor. bilgisayarın hdmi portundan görüntü normal sorun yok. ama kendi dokunmatik ekranı ve harici vga'da da bozuk
sorunsuz windows 7 çalışırken usb bellekten boot ile win10 kurayım dedim. bunun için bios'ta uefi:sandisk boot override yaptım sonra böyle oldu. şimdi legacy windows 7 kurunca da düzelmiyor. bir yerde okuduğuma göre uefi modunda düzgün olmayan grafik efi sürücüsü yüklenince böyle olabiliyormuş. o yüzden bios update denemek istedim
sorunsuz windows 7 çalışırken usb bellekten boot ile win10 kurayım dedim. bunun için bios'ta uefi:sandisk boot override yaptım sonra böyle oldu. şimdi legacy windows 7 kurunca da düzelmiyor. bir yerde okuduğuma göre uefi modunda düzgün olmayan grafik efi sürücüsü yüklenince böyle olabiliyormuş. o yüzden bios update denemek istedim
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 416 times
- Been thanked: 2461 times
ayni modelden backup gerekiyor. ama sanmiyorum BIOS sorunu olmasina. cunki hdmi goruntu bozuk degil

"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
Merhaba aynen dediğiniz gibi bios menüde bit ayarını yanılmıyorsam 8 bit e çekilmişti sorun düzelmişti.
çalışmak , çok çalışmak