x555uj rev 2.0 anakartı adaptör ile çalıştırdığımızda herhangi bir sorun yok. Ancak batarya ile çalıştırdığımda ekran ışığı flaşlama yapıyor. Bu esnada adaptörü bağladığımda ekran ışığı normale dönüyor. BIOS ekranında bu sorun yaşanmıyor.
+LED_VCC_INV, L_BKLTCTL_PCH ve BL_EN_C voltajları sağlam ve sabit.
Moderator: halit al
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 416 times
- Been thanked: 2461 times
Re: x555uj backlight sorunu
batt ile voltajlar ne durumda ?
pin siralamasini olcerek buraya yazin
pin siralamasini olcerek buraya yazin

"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
Batarya pinleri
1 ve 2 BAT_CON : 8.4V
3. PİN CLK: 3.3V
4.PİN DATA: 3.3V
5.PİN RTC_LDO : 0V
Aşağıdaki bobin değerleri adaptör takılı ve cihaz normal çalışırken alınan değerler. Sadece PL8102 (+VCCCORE) bobinindeki voltaj adaptör çıkarılınca 0.2Volta kadar düşüyor ve sürekli dalgalanıyor Vusal ustam.
PL8601:1.3
PL9001:0
PL9102:0
PL8101:0
PL8102:0.9
PL8103:0.8
PL8302:1.03
PL8701:3.3
PL8702:5
PL8901:8.44
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 416 times
- Been thanked: 2461 times
yok demek istedigim batarya takiliyken sadece panel konektorundaki voltajlardaki durum nasil ? yani eger isik sorunu varsa sinyallerde sorun vardir.

"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
Vusal ustam sağlık sorunları nedenyle henüz ilgilenemedim inşallah yarın yazacağım.
2-3 asus cihazda başıma geldi. Panel den yapıyordu. Başka panel taktığım vakit sıkıntı ortadan kalkıyordu. Bozuk gözüken paneli de başka cihaza taktığım vakit çalışıyordu.CHaKIR wrote: ↑Fri Dec 13, 2024 7:17 pm x555uj rev 2.0 anakartı adaptör ile çalıştırdığımızda herhangi bir sorun yok. Ancak batarya ile çalıştırdığımda ekran ışığı flaşlama yapıyor. Bu esnada adaptörü bağladığımda ekran ışığı normale dönüyor. BIOS ekranında bu sorun yaşanmıyor.
[External Link Removed for Guests]
Bu video da harici voltaj ile çözmüş. Uğraşmam diyorsanız direk panel deneyin
Baja21 wrote: ↑Sun Dec 22, 2024 3:01 am2-3 asus cihazda başıma geldi. Panel den yapıyordu. Başka panel taktığım vakit sıkıntı ortadan kalkıyordu. Bozuk gözüken paneli de başka cihaza taktığım vakit çalışıyordu.CHaKIR wrote: ↑Fri Dec 13, 2024 7:17 pm x555uj rev 2.0 anakartı adaptör ile çalıştırdığımızda herhangi bir sorun yok. Ancak batarya ile çalıştırdığımda ekran ışığı flaşlama yapıyor. Bu esnada adaptörü bağladığımda ekran ışığı normale dönüyor. BIOS ekranında bu sorun yaşanmıyor.
[External Link Removed for Guests]
Ustam teşekkür ederim. Geç cevap yazdım kusura bakmayın. Sağlık sorunları nedeniyle. Cihazı iade etmiştim o yüzden deneyemedim.
Bu video da harici voltaj ile çözmüş. Uğraşmam diyorsanız direk panel deneyin
- karazafer_
- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 25 times
Bende aynı sorunu yaşadım paneli değiştim düzeldi fakat panelde sağlamdı.
~Kalite asla tesadüf değildir.Tecrübe, bilgi ve teknolojinin eseridir.