Hocam osiloskobum yok maalesef. 2 bacak 1.8 volt veriyor. osiloskobum yok ama ac mv modunda kontrol ettiğimde hareketlilik görüyorum. 16 sanırım çıkış diye biliyorum. Oradan bile çıkış alabiliyorum. kristalin olduğu pin hangisi? chip değiştirdim olmadı.halit al wrote: ↑Wed Jul 16, 2025 8:58 pm X542UN/URV Schematic Rev 1.0 Bu şemadaki ses çipi (alc3288) yolladığınız boardwievdekiyle aynı. Bunun üzerinden daha rahat pinlerin ne olduğuna bakabilirsiniz. Boardwievde bazı pinlerin isimleri yazmaz. Voltaj hatlarını kontrol ettikten sonra 13-14-15-16 data hatlarını kontrol edin bunlar düşük değerli dirençlerle güney köprüsüne bağlanır. Dirençlerin değerlerini ve data hattlarının diyot değerlerini kontrol edin. 2.bacak muhtemelen(ses entegresinin datasheeti yok) reset için kullanılmış burada 1.8v yada 3volt görmeniz gerek. Daha önceki entegrelerde BCLK(13. bacak) 24mhz sinyal ve SYNC(14.bacak) 48khz osiloskopla kontrol etmeniz gerek bu entegrenin datasheetini bulamadığım için sinyaller konusunda emin değili ama büyük ihtimal sinyaller aynı frekansa sahip olmalı.
Moderator: halit al
Re: asus g614jv ses çıkış aygıtı bulunamadı.
En iyi [External Link Removed for Guests]
Re: asus g614jv ses çıkış aygıtı bulunamadı.
Arızayı bulduk. Hm tarafındaki bir direnç kısa devreye sebep oluyormuş
Başta ölçtüydüm ama demek ki tam ölçememişim.
Cihaza şuan ses geldi. Sağ hoperlörden cızırtı sesi de vardı onu da çözdük çok şükür 
[External Link Removed for Guests]

[External Link Removed for Guests]
En iyi [External Link Removed for Guests]