Merhaba Anakar'ta İlk power kablosu takıldığında Voltaj n olması gerekiyor Anakart Şemasına baktığımızda
1 - 19 volt verdik
2-vreg 3
3- vgreg 5 başka hangi sinyallere bakmamız gerekli bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz.
-
- Has thanked: 64 times
- Been thanked: 18 times
Re: POWER VOLTAJ ÇALIŞMA PRENSİBİ HAKKINDA YATDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ.
Ustam bunla ilgili Vusal ustamısın eğitim seti var almadıysan tavsiye ederim ve youtube de videolarıda var hepsini izlemenizi öneririm
[External Link Removed for Guests]
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 374 times
- Been thanked: 2277 times
Re: POWER VOLTAJ ÇALIŞMA PRENSİBİ HAKKINDA YATDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ.
Salam
voltaj dagilimi degilde bir sinyal zalanma sistemi vardir anakartda
anakart yapisi 2 gruba ayrilir
voltajlar yani bu LDO ve ya Buck converterler diger ise sinyaller
sinyallerde bir voltajdir amma anakart tamirinde sinya olarak belirlenir. cunki misal bir devrede active low var digerinde high var. bu durumda voltajin var olub olmadigindan daha con sinyalin dusuk ve ya yuksek olmasina bakariz
ama bu bir kac ve ya 10-15cumle ile bitecek bir seg degil
anakartin sinyal zamanlamasi egitim setimizde yer alacak. ireli seviye olarak. zaten sinyal zamanlama konsu agir konular cunki bir cok sinyal vardir ve o sinayller anakart modeline gore degisir bazi kisimlari + cpu ve chipset modelin gore de
voltaj dagilimi degilde bir sinyal zalanma sistemi vardir anakartda
anakart yapisi 2 gruba ayrilir
voltajlar yani bu LDO ve ya Buck converterler diger ise sinyaller
sinyallerde bir voltajdir amma anakart tamirinde sinya olarak belirlenir. cunki misal bir devrede active low var digerinde high var. bu durumda voltajin var olub olmadigindan daha con sinyalin dusuk ve ya yuksek olmasina bakariz
ama bu bir kac ve ya 10-15cumle ile bitecek bir seg degil
anakartin sinyal zamanlamasi egitim setimizde yer alacak. ireli seviye olarak. zaten sinyal zamanlama konsu agir konular cunki bir cok sinyal vardir ve o sinayller anakart modeline gore degisir bazi kisimlari + cpu ve chipset modelin gore de
Senior computer technician & teacher
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)