Moderator: halit al
-
Hp Zbook 17 G5 Şarj Sorunu.
Merhaba herkese iyi günler. Elimizde 1 adet Hp Zbook 17 G5 Model - Anakart - DA0XW3MBAH0 REV H - Şarj kablosunu takınca kırmızı ışık 7-87 defa yanıp sönüyor. Laptop bataryayı takınca açılıyor ama şarj olmuyor ve fişe takılı simgesi çıkmıyor açıkken bataryayı çıkarttığımda çalışmaya devam ediyor ama fişe takılı simgesi yok ve şarj yüzdesi 12 de kalıyor. Daha önce bu sorun başına gelen varmı acaba?
Boardview ve şema bulamadım. Bios kaynaklı bu sorunu çıkartırmı acaba.
Elinde şema boardview olan paylaşırsa sevinirim.
Boardview ve şema bulamadım. Bios kaynaklı bu sorunu çıkartırmı acaba.
Elinde şema boardview olan paylaşırsa sevinirim.
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 416 times
- Been thanked: 2461 times
Re: Hp Zbook 17 G5 Şarj Sorunu.
salam
BIOS ile alakasi yok. Voltaj ve sinyalle ilgili sorun. giris MOSFET.lerin gatelerinde kac voltaj var hangi kanal MOS-lar?
batarya entegresinin modeli nedir ?
BIOS ile alakasi yok. Voltaj ve sinyalle ilgili sorun. giris MOSFET.lerin gatelerinde kac voltaj var hangi kanal MOS-lar?
batarya entegresinin modeli nedir ?

"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
-
Şarj Entegresi BQ24780S - Şarj Giriş Tarafı Mosfetleri - 3P3R0 P-Channel Mosfet - 1 ve 2 mosfet gate 6 volt - 3 mosfet 17 volt.
Batarya Kısmındakı mosfetler batarya olmadan - b04n03R N-Channel - 1. mosfet 0 volt - 2 mosfet 1 volt - 3 mosfet 3p3r0 - p-channel - 19 volt
Batarya kısmındaki mosfetler matarya varken - 1 mosfet 1.5 volt 2 mosfet 2.5 volt - 3 mosfet 19 volt
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 416 times
- Been thanked: 2461 times
giris mosfetlerin gate voltajlari 6v var dogrumu ?
sont direncdeki voltaj 19v tam ?
batarya ve diger mosfetlere gerek yok suanki durumda. onlarin olcumleri onemli degil.
BQ24780S pinlerindeki voltaj siralamasini yazin. bakalim nede anormallik var. adp ve batt takiliyken olcum yapin
batarya ve diger mosfetlere gerek yok suanki durumda. onlarin olcumleri onemli degil.
BQ24780S pinlerindeki voltaj siralamasini yazin. bakalim nede anormallik var. adp ve batt takiliyken olcum yapin

"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
-
Evet giriş mosfetlerinin gate voltajları 6 volt sont direnç 19v tamVusal wrote: ↑Sat Oct 05, 2024 5:10 pm giris mosfetlerin gate voltajlari 6v var dogrumu ?
Sırasıyla bacaklardaki voltajları yazıyorum
1 - 19v
2- 19 v
3- 19 v
4-19 v
5- 0 v
6 -2.6v
7- 2.6 v
Tüm bacaklarımı ölçmem gerekli yoksa belirli bir bacağa baksam olurmu.
Bq24780s giriş tarafında n kanal mos kullanir. Onun oncesinde p kanal mos kullanilmis olabilir.
"Şarj Entegresi BQ24780S - Şarj Giriş Tarafı Mosfetleri - 3P3R0 P-Channel Mosfet - 1 ve 2 mosfet gate 6 volt - 3 mosfet 17 volt."
Bu şekilde yazmışsin burdaki 3 mosfet 17 volt dediğin mosfet şont dirençten önce bq entegresine bağlı N kanal mosfetmi?
4 bacakta 24 volt
5 bacakta 3volt olmasi gerek
28-24 ve 25 bacaklarıda kontrol edin
Ve adaptör tarafinda şönt dirençten onceki mosfetlerin drain source gate kendi aralarında kısa devre olup olmadığını kontrol edin
"Şarj Entegresi BQ24780S - Şarj Giriş Tarafı Mosfetleri - 3P3R0 P-Channel Mosfet - 1 ve 2 mosfet gate 6 volt - 3 mosfet 17 volt."
Bu şekilde yazmışsin burdaki 3 mosfet 17 volt dediğin mosfet şont dirençten önce bq entegresine bağlı N kanal mosfetmi?
4 bacakta 24 volt
Ve adaptör tarafinda şönt dirençten onceki mosfetlerin drain source gate kendi aralarında kısa devre olup olmadığını kontrol edin
bilgi hakedene verilir
-
evet Bq24780s önce 2 adet n kanal mosfet sonrasında 1 adet p kanal mosfet var p kanalda drain bacağında 19v var ondan sonrakı n kanal mosfette drain bacagında 19v var son mosfette batarya takılı degilken 0 volt takılıyken 2.2 volt cıvarı oluyor.halit al wrote: ↑Sat Oct 05, 2024 8:49 pm Bq24780s giriş tarafında n kanal mos kullanir. Onun oncesinde p kanal mos kullanilmis olabilir.
4 bacakta 24 volt
p kanal ve n kanal mosfettede batarya takılıyken source bacagında 11.2 volt var bataryadakı voltaj.
giriş mosfetlerının gate bacaklarında 6 volt var 3 mosfette 17 volt var resimleri yollarım şema olmadığı için detaylı bakamadım.
batarya entegresindede 1 2 3 4 bacaklarda 19v var 5 bacakda 0 volt.
Makinada şoyle bır durum var batarya yokken adp takılıyken kırmızı ışık yanıp sönüyor tetik almıyor. Batarya ile makina start alıyor açıldıkdan sonra şarj kablosunu takıyorum şarj takıldı dıye ıbare yok. Makina açıkken bataryayı çıkartıyorum örnek %20 de şarj makina kapanmıyor %20 olarak devam ediyor sankı pilde çalışıyormuş gibi.
Sen resmini atarsin şimdi dc jacktan sonra iki adet p kanal mosfet var ve bunların gate bacaklarinda 6volt var ondan sonra 2 adet n kanal mosfet var ve bunlarin gate bacakları direnç ile bq 24780s entegresine bağlı sonra şönt direnç var ve ondan sonra p kanal mosfet var(batarya voltajına bağlı). Batarya sarj eden alt ve üst n kanal mosfetler hariç tasarim bu şekildemi kartta?
bilgi hakedene verilir
-
Kart yanımda değil ama evet dc den sonra 2 adet p kanal var gateleri 6 volt sonra 1 adet n kanal var sanırsam. şönt dirençten sonra p kanal mosfet var ondan sonra 2 adet n kanal mosfet var ben her ihtimale karşı bq24780s değiştirdim değişen bişey olmadı. mosfetleri kontrol ettiğimde herhangi bir kısa devre bulunmuyor.halit al wrote: ↑Sun Oct 06, 2024 2:19 am Sen resmini atarsin şimdi dc jacktan sonra iki adet p kanal mosfet var ve bunların gate bacaklarinda 6volt var ondan sonra 2 adet n kanal mosfet var ve bunlarin gate bacakları direnç ile bq 24780s entegresine bağlı sonra şönt direnç var ve ondan sonra p kanal mosfet var(batarya voltajına bağlı). Batarya sarj eden alt ve üst n kanal mosfetler hariç tasarim bu şekildemi kartta?
P kanal mostan sonra dc jack tarafında 2 adet n kanal mosfetin bq entegresine bağlı olduğunu düşünüyorum (extrem bir tasarım yoksa kartta). Yardım edebilmemiz için bunu sizin kartı inceleyip bulmanız ve emin olmanız lazım ve onların sağlam olduğuna bakıp gate voltajlarını bize söylemeniz gerek. yaptığınız ölçümlerde bq entegresinin yazdığım pinlerdeki voltajları normal değiller. birde yazdığım başka bacaklardaki pinleride ölçmenizi istemiştim. Bu aşamada bq entegresinin şu an için değiştirmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.
bilgi hakedene verilir