Moderator: halit al
Acer b36h4-ai v1.0
Selâm ustalarım öncelikle kolay gelsin elimde başlıktaki anakart var pch arızalıydı kısa devreye düşmüş, degistirdim ama tetik verdiğimde anlık voltajlar yükselip düşüyor CPU yu çıkardığımda tetik alıyor ve bütün voltajlar var ve hepsi stabil durumda şemasını bulamadım, CPU takılı iken neden tetik keser, yardımınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkürler kolay gelsin
Bu arada sitedeki Clear bios denedim
Bu arada sitedeki Clear bios denedim
Fedakarlık yoksa, Zafer' de yoktur.
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 408 times
- Been thanked: 2434 times
Re: Acer b36h4-ai v1.0
salam
taktigin PCH 0-mi ?
taktigin PCH 0-mi ?

"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
Sıfir taktım Vusal ustam ve bir şey soracam pltrst sinyali power gücünü bağladığımdan itibaren 3.3v şeklinde hep var böylemi olması gerekiyor.
Ustam CPU bölgesindeki gfx ve core bobin lerin hepsini çıkarttım gfx kısmına 1v veriyorum ve 0.60A akım çekiyor core hattına verdiğimde ise 3A e yakın akım çekiyor bu normal mi elinde hiç 8. Veya 9. Nesil işlemci de yok deneyemedim
- Vusal
- Site Admin
BIOS-dan eminmisin ? bu modellerde PCH korumali yani Hash key var
Bu arada CPU denemekde fayda vardir.
Bu arada CPU denemekde fayda vardir.

- Vusal
- Site Admin
termal kamerada ne siniyor 3A durumunda ?

Biso u bir kaç farklı yerden denedim ustam bazıları hiç tepkimeye yok cs# sinyalinde, bazılarıda hep aynı durum da kalıyor.
Voltajı CPU ya verdim ustam CPU kısa devre mi var acaba diye sıfır pch anormal geldi bana CPU suz tetikte hiç ısınmıyor bile yenisini sipariş ettim bakalım gelsin sonucu yazarım teşekkür ederim.
Voltajı CPU ya verdim ustam CPU kısa devre mi var acaba diye sıfır pch anormal geldi bana CPU suz tetikte hiç ısınmıyor bile yenisini sipariş ettim bakalım gelsin sonucu yazarım teşekkür ederim.
- Vusal
- Site Admin
Ben CPU olmadan sandimki 3A cekiyor. Chip uzerindeysen 3A cekmesi normal. ama CPU deneyin.
start esnasinda multimetreyle faz bobinlerini olcumunu yapin neler yukseliyor neler yukselmiyor
start esnasinda multimetreyle faz bobinlerini olcumunu yapin neler yukseliyor neler yukselmiyor

Vusal ustam pch yi değiştirdim ve çalıştı Clear bios yükledim geç açılma sorunu da düzeldi ama şöyle bir sorun var şimdi, USB portlarına klavye veya mause taktığımda çalışmıyor, ama USB flash diski takıyorum onu görüyor bütün portları denedim klavye veya mause bir türlü gördüremedim.
Hayırlı cumalar, ustalarım bu USB arızası bir günümü yedi ve hiç bir sonuca ulaşamadım böyle bir sorunla ilk defa karşılaşıyorum USB flash ile boot bile yapıyor ama ne os ortamında nede bios ortamında USB klavye ve mouse çalışmıyor bütün USB portları aynı