HP, Compaq noutbuk təmiri

Moderator: halit al

Post Reply
gogo41
Has thanked: 1 time

hp 16-A0000nt 5 long 3 short blink sorunu

Post by gogo41 »

DA0G3JMB8D0 REV D anakartta sıvı teması olmuş mikroskop altında bakıp temizliğini yaptım. cihazı adaptöre takınca beyaz ışık yanıyor batarya takılıyken turuncu ışıkta oluyor şarj ediyor. starta basınca fanlar çok kısa dönüp duruyor start ışığıda 4 kere yanıp sönüyo fan tepkisi aynı oluyo 4. de ışık sabitlrniyor ve caps lock 5 kere uzun 3 kere kısa yanıp sönüyor ve bu cihazı kapatana kadar devam ediyor. bios yazdım durum aynı ram değiştim yine aynı. kartta kısa devre yok 5v var starttan sonra 3.3v 1.05 v 1.35v 0,90 v ve 0.65v var ( voltajlar akılımda kaldığı şekliyle yazdım) hal böyle. sorun neyden kaynaklı olabilir ne yapabilirim varsa değerli yorumlarınızı rica ederim.
Vusal
Site Admin
Has thanked: 416 times
Been thanked: 2461 times

Re: hp 16-A0000nt 5 long 3 short blink sorunu

Post by Vusal »

sivi temasi varsa yine de iyice inceleyin derim
RAM hatasi olabilir. Yani RAM okunmama sorunu
CPU devresindeki fazlarin hepsi aktivmi ?
:geek: Senior computer technician & teacher
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
gogo41

Post by gogo41 »

Vusal wrote: Sun Aug 17, 2025 12:32 am sivi temasi varsa yine de iyice inceleyin derim
RAM hatasi olabilir. Yani RAM okunmama sorunu
CPU devresindeki fazlarin hepsi aktivmi ?
ustam cpu devresindeki faz derken biraz açarmısınız ben profesyonel yapmıyorum bu işi birkaç yıldır ilgiliyim hobi olarak yapıyorum.
ram değiştirip denedim ama bi sonuç alamadım harici bakmam gereken bir yer varsa yazarsanız sevinirim. alakanız için teşekkür ederim
Vusal
Site Admin
Has thanked: 416 times
Been thanked: 2461 times

Post by Vusal »

CPU bobinlerinden voltaj sabitmi ? Sorun cunki bir kac yerden kaynaklana bilir. Buna benzer misal sorun CPU-dan da kaynakli olanlari gordum. sadece kartdaki tam olarak olcumlerin sonucu gormeden kesin bir fikir soyleyemem
:geek: Senior computer technician & teacher
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
gogo41

Post by gogo41 »

Vusal wrote: Mon Aug 18, 2025 12:53 am CPU bobinlerinden voltaj sabitmi ? Sorun cunki bir kac yerden kaynaklana bilir. Buna benzer misal sorun CPU-dan da kaynakli olanlari gordum. sadece kartdaki tam olarak olcumlerin sonucu gormeden kesin bir fikir soyleyemem
tekrar bakıp yazacağım
Post Reply

Return to “HP, Compaq”