Öncelikle herkese merhaba ve kolay gelsin servisimde başlıktaki cihaz ve MS-158N1 VER 1.0 anakartı var tetik verdiğimde windows boot ekranında devamlı resetliyor arka arkaya bazen boot a geçemeden de resetliyor bazen Windows açılıyor 10 15sn sonra kapatıyor tetik verdiğimde tekrar aynısı oluyor nvme disk denendi Windows kurulumunda da reset yapıyor ve kapatıyor bios yazdım olmadı AMD r7 işlemci, ekran kartı gn21-x4-a1 kodlu gpu var çektiği akım 3A bazen 4A e kadar çıkıyor nvme takılı değil bios ekranında kapanma yapmıyor ve 2.5A akım çekiyor CPU bobinlerinden ölçüm yaptığımda resimdeki gibi bir parazit alıyorum normalde 0.97v var A-B arasında ise 1.5v civarı var burdan olduğunu düşünüyorum ama emin olamadım resimdeki tantal karı söküp 4 adet 330uf lik büyük kılıflardan takdım ama yine aynı kartın diğer yüzeyindede bu küçük kılıflı olanlardan var onları sökmedim burdan olabilirmi yada AMD r7 mi sıkıntılı yardımcı olabilir misiniz teşekkür ederim.
[External Link Removed for Guests]
- Vusal
- Site Admin
- Has thanked: 430 times
- Been thanked: 2548 times
Re: MSI bravo 15 resetleme problemi
Salam
Bu genelde AMD icin tipik sorun. bu gibi yeni modellerde tantalum sorunlar yok derecesinde. cunki tantalum cap.lar cabuk bozulmazlar. goruntu sinyalinda sorun gormedim.zaten orada sabit DC voltaji olmaz. Sistem acilsaydi batarya bolumden CPU isleme faizini dusurerek sonuc almak olurdu.
Bu genelde AMD icin tipik sorun. bu gibi yeni modellerde tantalum sorunlar yok derecesinde. cunki tantalum cap.lar cabuk bozulmazlar. goruntu sinyalinda sorun gormedim.zaten orada sabit DC voltaji olmaz. Sistem acilsaydi batarya bolumden CPU isleme faizini dusurerek sonuc almak olurdu.
"Hər elm sahibinin üstündə daha yaxşı bilən biri vardır.!" (Yusuf/76)
Teşekkür ederim vusal ustam bu konuda AMD r7 arızalı diye bilirmiyiz, birde viewtopic.php?t=4229&sid=cdae8814676156 ... ded4a71161 burdaki konuyu inceledim prochot# sinyali aşırı akımda bq üserinden sistem e enerjiyi kestiriyor bu konuda düşünce ne olur ustam
Fedakarlık yoksa, Zafer' de yoktur.
- Vusal
- Site Admin
dogurudur bazi modellerde bu yontem kullanilmiş
Vusal ustam kartta mp2845b chip var ama ne datasheet bulabildim nede kartın şemasını bu pini bulabilmek için nasıl yol izleyebilirim. Teşekkür ederim.
- Vusal
- Site Admin
mp2845 kullanmis diger anakartlar
LA-M082P
NM-E691
semalarini bularak orada olcum yapabilirsin
LA-M082P
NM-E691
semalarini bularak orada olcum yapabilirsin
Teşekkür ederim vusal ustam gerekli hatları buldum ben I/O ile haberleşen scl sda hatlarını ve ocp hattının dirençlerini ayırdım ve 22 saattir çalılıyor CPU 3.10ghz den 4.10ghz ye kadar çıkıyor hiç kapanma olmadı ustam