Bugün ilgilenemedım sadece dün akşam en son baktığımda dc takılı değilken id bacağında 19 volt goruyorum anakarta bağladığım zaman id bacağında 0 volt görüyorum. Bazı modellerde 3.3v görmüşlüğüm var o yüzden sordum bu kartta bi voltaj görmem gereklimi diye. bq entegresinde bende sorun olmadığını düşünüyorum muhtemelen o voltajların çıkmamasına sebep olan farklı bir durum var ilerledikçe bilgi veririm size.halit al wrote: ↑Sat Oct 12, 2024 12:16 pm Evet batarya dolmasa bile prize takıldığını bildirmesi gerek. Şarj entregresi sioya adaptörün düzgün takılıp takılmadığını bildirir. bu entegrede bu sinyalin ismi ACOK sinyali(siz bunu 3volt ölçmüşssünüz) bu sinyal ya direk sioya gider yada başka bir devreyi tetikler. sio adaptörün takıldığını böylece algılar. bunun dışında anakart yapısına göre başka sinyallerde oluyor. Şarj aletinin id ucu hp bilgisayarlarda bir direnç(bu direnç adaptörün watt değerini belirler) ile 19.5 volta bağlanır. Adaptör takılı değilken id ucu gndye karşı ölçtüğünüzde 19.5 volt görmeniz gerek. Ama adaptörü anakarta bağladığınızda artık id ucu anakarttaki başka bir devrenin tamamlayıcısı olur ve id ucundaki voltaj ordaki devreye göre bölünür. Yani adaptör anakarta takılıyken id ucunda düşük voltaj görürsünüz ve buda en son sioya gider. İd ucu koparsa buda bataryanın şarj olmamasına sebep olur. Bazı cihazlarda da cihazın açılmadığını gördüm. Bq entegresinin 24. bacağı olan regn bacağındaki voltaj üzerinde durma sebebim burdaki voltaj bataryayı sarj eden high ve lowside mosfetlerin gate bacaklarının sürülmesi için kullanılır. Ayrıca batarya sarj entegresi ve sio aynı hat üzerindeki I2C üzerinden haberleşirler. Bq entegresini devre dışı bıraksan bile ben cihazın adaptöre takıldı uyarısı verdiğini gördüm. bu sorunun bq entegresinden kaynaklandığını düşünmüyorum. sio yada sionun yazılımından kaynaklanabilir. Ama öncelikle bq tarafındaki sorunun çözülmesi gerektiğini düşünüyorum.
Moderator: halit al
-
Re: Hp Zbook 17 G5 Şarj Sorunu.
-
Re: Hp Zbook 17 G5 Şarj Sorunu.
Cihaz şarj entegresi ve io yazılımdan sonra düzelmiştir halit arkadaşım teşekkür ederim.halit al wrote: ↑Fri Oct 11, 2024 9:21 pm 28 bacak vcc ve 6 bacak acdet bacaklarında voltaj normal sınırlarda bu durumda 24 bacak regn bacağından 6v ldo voltajının çıkması gerek 24 ve 25 bacağın omajılarıda yüksek değerde bu durumda ya voltajın cıkmasın engelleyen birşey var yada değiştirdiğiniz entegrede sorun var değiştirdiğiniz sarj entegresinin sağlam olduğundan eminmiyiz?