HP, Compaq noutbuk təmiri

Moderator: halit al

hsnckr55
Has thanked: 11 times
Been thanked: 5 times

Re: hp la-b972p rev 1.0 start almıyor

Post by hsnckr55 »

Vusal wrote: Thu Jan 16, 2025 6:24 pm bu modelde standby startdan once cikiyor. zaten semada da belirtildi
batarya takiliyekn moslarin gate voltajini manual verip dene 24v yeterli
batarya yokken 25 v var ama ec on çıkmıyor iodan stanby da çıkmıyor ve start almıyor bunu çözsem yeter adaptör ile kullansın
halit al
Has thanked: 327 times
Been thanked: 605 times

Post by halit al »

bqya giden data ve clk hattlarını kes batarya ve adaptör takılıyken öyle start vermeyi dene bakalım bq gene giriş mosfetlerini kapatabilecekmi. vusal ustanın dediği gibi bu modelde adaptörü takınca standby modda 3v 5v aktif olması gerek birde kullandığınız adaptörün watt değeri uygunmu cihaza orjınal mi?
bilgi hakedene verilir
hsnckr55

Post by hsnckr55 »

kestiğimde bataryadan da start almadı adaptörlede ve ikisi bir bile almadı hatta şarj olmayıda kesti

adaptör örjinal sagla hatta değiştirdim
hsnckr55

Post by hsnckr55 »

halit al wrote: Thu Jan 16, 2025 9:21 pm bqya giden data ve clk hattlarını kes batarya ve adaptör takılıyken öyle start vermeyi dene bakalım bq gene giriş mosfetlerini kapatabilecekmi. vusal ustanın dediği gibi bu modelde adaptörü takınca standby modda 3v 5v aktif olması gerek birde kullandığınız adaptörün watt değeri uygunmu cihaza orjınal mi?
adaptör takılıyken cıkmıyor ama bataryayı takar takmaz aktif oluyor
halit al

Post by halit al »

standby voltajlarımı sadece batarya takınca aktif oluyor. data clk kesince start almama ihtimali vardı sarjda olmaz doğal olarak. sadece bq tarafının mı hattını kestin çünkü o hat sio bq ve bataryaya bağlı . giriş moslarını neden kapatıyor onu anlamak için demiştim
bilgi hakedene verilir
hsnckr55

Post by hsnckr55 »

halit al wrote: Thu Jan 16, 2025 10:17 pm standby voltajlarımı sadece batarya takınca aktif oluyor. data clk kesince start almama ihtimali vardı sarjda olmaz doğal olarak. sadece bq tarafının mı hattını kestin çünkü o hat sio bq ve bataryaya bağlı . giriş moslarını neden kapatıyor onu anlamak için demiştim
evet batarya takınca aktif oluyor batarya hattını kestim sadece
hsnckr55

Post by hsnckr55 »

şöyle birşey yapıyor belki fikir verir adaptör bağlı pil bağlı cihaz şarj durumunda pili dolduruyor start veriyorum giriş mosfetleri kapatıyor hemen cihazı kapatıp power butondan tekrar açtıgımda herşey normale dönuyor hem cihaz calışıyor hemde sar alıyor her kapatıp açtıgımda düzgün çalışıyor ama adaptörü çekip tekrar taktıgımda süreç başa dönüyor
halit al

Post by halit al »

''evet batarya takınca aktif oluyor''bunu anlamadım. ec ve batarya hattı bağlı yani
bilgi hakedene verilir
hsnckr55

Post by hsnckr55 »

halit al wrote: Thu Jan 16, 2025 10:23 pm ''evet batarya takınca aktif oluyor''bunu anlamadım. ec ve batarya hattı bağlı yani
şöyle pwm en ucu sio daki 112 bacak yani ec-on bu adaptör bağladıpında çıkması gereken bir sinyal ama çıkmıyor cihaza bataryayı bağladığım anda ec on aktif oluyor dolayısı ile standby da aktif oluyor
halit al

Post by halit al »

evet ec_on çıkması gerek o yüzden diyotların ordaki ac_in sinyalini kontrol etmeni istedim. sio o sinyali almazsa ec_on çıkarmaz genelde butona basmanı bekler. Ama sen ölçtüğünde sionun bacağında adp_in ve acin sinyali var.
bilgi hakedene verilir
Post Reply

Return to “HP, Compaq”